USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Як вплинула спека на роботу волинських аграріїв

17 Серпня 2015 12:19
Попри рекордні врожаї зернових, через відсутність опадів спостерігають негативний вплив на ріст низки сільськогосподарських культур в області.

Про це йшлося під час оперативної наради в голови облдержадміністрації 17 серпня.

Як повідомив директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Юрій Горбенко, цього року 245 тисяч гектарів ранніх зернових та зернобобових підлягають збиранню на Волині. Наразі збір ранніх зернових практично завершили, намолочено 950 тисяч тонн зерна (на 90 тисяч тонн більше, ніж торік) – 673 тисячі тонн пшениці, 56 тисяч тонн жита, 134 тисячі тонн ячменю, 81 тисячі тонн вівса та майже 7 тисяч тонн гороху. Середня врожайність зернових – 38,5 центнери з гектару (на 3,5 центнеру більше, ніж торік), найбільше зібрали у Горохівському, Луцькому та Володимир-Волинському районах. Завдяки технологіям та погодним умовам в окремих господарствах спостерігали рекордну врожайність – 80-90 центнерів з гектара.

Водночас, висока температура перших тижнів серпня негативно вплинула на ріст та розвиток сої, кукурудзи на зерно, цукрових буряків, картоплі, овочів, особливо у поліських районах. Опадів з початку серпня не було зовсім, запаси продуктивної вологи під пізніми культурами на переважній більшості площ є вкрай недостатнім. Вже настали оптимальні терміни посіву озимого ріпаку і окремі господарства розпочали його посів. За таких погодних умов аграріям доводиться ризикувати, тому необхідно виважено підійти до посіву цієї культури.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus