USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Яким буде День Незалежності у Луцьку

14 Серпня 2014 17:41
Спільні молитви та зустрічі з солдатами пропонують організувати представники влади та духовенства.

Про те, як в умовах війни варто відсвяткувати День Незалежності йшлося під час інтерактивного прес-клубу на тему «Коли Вітчизна в небезпеці, війську має допомагати кожний?», що відбувся 14 серпня у Луцьку.

Так, представники духовенства закликають лучан відвідати у цей день храм. Протоієрей Валентин Марчук закликав усіх у храмах подякувати Богові за Незалежність та молитися за мир та спокій. Депутат обласної ради Віталій Собко зауважив, що у цей день повинен домінувати духовний аспект – треба пом’янути тих, хто загинув за незалежність. Заходи у цей день, з його слів, повинні надихати до єдності, взаєморозуміння та сил у боротьбі.

Депутат облради Віктор Прокопчук вважає, що питання святкування – це питання ставлення до держави. З його слів, 23 роки тому відбувся перехід від одного СРСР до іншого, а лише зараз починає створюватися Україна. Незалежність святкувати українці зможуть, на його думку, через декілька років після перемоги. Нині варто скромно та тихо пом’янути загиблих за Україну та помолитися за перемогу.

Волонтер Наталія Толмачова зазначила, що паради нині недоречні, адже парад організовують тоді, коли здобувають перемогу, а поки потрібно працювати.

Депутат Волиньради Валентина Блінова нагадала, що раніше під час сесії облради наголошувала на недоречності гучного святкування 70-річчя визволення від німецько-фашистських загарбників у Старій Вижівці. У День Незалежності, з її слів, потрібно спільною молитвою просити перемоги.

Депутат облради Валентина Касарда погодилася, що нині святкування недоречне, можна говорити про молитву і найшвидше завершення війни, після якої буде справжня незалежність України.

Перший заступник Луцького міського голови Святослав Кравчук зазначив, що варто говорити не про святкування, а про відзначення, яке повинно бути скромним і патріотичним. Воно мусить об’єднати націю та показати, що у нас є держава. Ідею проведення військового параду із салютом у кожному обласному центрі він назвав дурницею. На його думку, ті, хто запропонував це Петру Порошенку, просто підставили президента.

Своєю чергою, заступник голови облради Ігор Гузь вважає, що у цей день потрібно спрямувати увагу на патріотичне виховання молоді. Під час відзначення свята варто розповісти про солдатів, організувати зустрічі молодих волинян із учасниками АТО, щоб молодь бачила та відчувала, що ми боремося за незалежність.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
самсон Показати IP 14 Серпня 2014 22:02
як усіх жидо-комуняцьких москалів знищемо-- так буде день ""Волі""!!!!.. а свою не-залежність хай "відмічають"....
луцкий Показати IP 15 Серпня 2014 08:41
они все скучные жмоты... нафиг выгнать бездельников, в карман гребут страшно, а народу в День независимости говорят об экономии, прикрываясь восточными делами

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus