USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Яна Беломоіна – королева MTB крос-кантрі

2 Листопада 2017 17:55
Вона перемагає для того, щоб український прапор майорів над світом. 2017 рік став для українки Яни Беломоіної найуспішнішим у кар’єрі: атлетка Red Bull з тріумфом здобула Кубок світу з MTB крос-кантрі, завоювавши подіум у кожному з шести етапів змагань.

Володарка UCI MTB World Cup Яна Беломоіна проїхала Замком Любарта в рідному Луцьку та розповіла власну історію успіху, інформує Redbull.com.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «ЗА ХВИЛИНУ ДО СТАРТУ СЕРЦЕ ВИРИВАЄТЬСЯ», – ЯНА БЕЛОМОІНА ПРО ПЕРЕМОЖНИЙ СЕЗОН, ХОБІ ТА ПІДГОТОВКУ

Яно, як ти розпочинала свою кар’єру? Які труднощі були на твоєму шляху?

Я починала свій спортивний шлях, пішовши на велобазу у Луцьку. Я почала тренуватися у 11 років. Звичайно, інколи було не легко. Бували важкі періоди, розпач від поразок на змаганнях. Але це не є труднощами. Це є нормальний шлях, який потрібно пройти, щоб стати фізично та психічно сильним спортсменом.
Де ти тренуєшся в Україні, які б місця ти порадила українським райдерам?

У зв'язку з насиченим календарем змагань, мені не так часто доводиться повертатися до України. Коли я потрапляю додому, то, звичайно, проводжу час у рідному Луцьку, де й тренуюсь.

Цей сезон є найуспішнішим у твоїй кар'єрі. Розкажи, як він для тебе складався.

Все йшло, насправді, так легко, без помилок. Ще перед початком сезону мрією та метою було піднятися на п’єдестал Кубка світу хоча б раз. Але, щоб у кожному з шести етапів бути на подіумі – про таке тоді навіть не думала. Проте, кожна перемога додавала мені впевненості та віри в себе. Я тренувалась наполегливо, саме тому мрії збувалися.
Що ти відчувала, коли зрозуміла, що стала володаркою Кубка світу?

Насправді, емоції неможливо передати словами, їх потрібно відчути. До останнього етапу я не могла повірити у це все. Хоча перемога в у мене й була достроковою. Важко знайти слова. Згадую лише сльози щастя від емоцій!

Який етап став для тебе переломним? Коли ти зрозуміла, що тобі до снаги стати чемпіонкою?

Передостанній етап у Канаді. Тут стояло питання: чи я зараз закріплю лідерство, чи ще боротимуся за успіх на останньому фінальному етапі. Перемога у гонці робила мене достроковою володаркою Кубка світу 2017 року. І я це зробила. Хоча мені важко було у це повірити.Розкажи про останнє відео у Замку Любарта. Як проходили зйомки?
Мені все дуже сподобалося. Дні були дуже насиченими та позитивно емоційними. Це було щось нове у моєму житті. Це був новий досвід. Я ще ніколи не брала участь у таких професійних відеопроектах. Було класно спостерігати за тим, як працюють професіонали та бути частинкою цього проекту.
Що особисто ти хотіла передати цим відео своїм вболівальникам?

Хочу, щоб кожна людина змогла хоч трішки відчути та зрозуміти, який кайф можна отримати від їзди на велосипеді. Зацікавитися і спробувати це відчути самому. А також, показати молодим спортсменам, що все можливо та все залежить від них самих.
Які поради ти можеш дати тих, хто сумніваються і боїться робити перший крок?

Ніколи не сумніватися. Ніколи. А впевнено і цілеспрямовано йти до своєї мрії. Тільки спробувавши та ризикнувши, ти знайдеш себе.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus