USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Європейська освіта для лучан: перспективи та переваги

18 Травня 2014 09:40
Чимало луцьких вишів пропонують своїм студентам продовжити навчання в країнах ЄС, або ж проходити практику за кордоном. Зокрема, чимало цікавих освітніх програм презентували у Луцькому НТУ, Волинському інституті економіки та менеджменту та в Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки.

Чи не найкращі умови серед місцевих вишів пропонують в луцькому «політесі». Тут студенти мають можливість здобувати другу освіту за кордоном, продовжуючи навчання у Луцьку. Таким чином, випускним отримує два дипломи: люблінської «політехніки» та луцького НТУ.

Чимало спудеїв зголошуються на проходження практики у Польщі, і охочих з кожним роком все більшає. Представники вузу кажуть, що чергу на поїздку за кордон займають на рік вперед. У цьому немає нічого дивного, адже такі програми дарують не тільки можливість отримати закордонний досвід роботи й попрактикуватись в іноземній мові, але й заробити непогані гроші.

При бажанні, студенти мають змогу отримати семестрове навчання у закордонному виші. Все це, зі слів начальника відділу міжнародних зв’язків ЛНТУ Тетяни Корнейко, є абсолютно безкоштовним. Шанси на отримання закордонної практики чи диплому польського вузу мають усі студенти – все залежить від тільки наполегливості та старанності спудеїв.
Дещо іншу програму міжнародного співробітництва у галузі освіти пропонують у Волинському інституті економіки та менеджменту.

Два роки назад тут стартував проект «Крок до євроінтеграції». Його особливість полягає в тому, що студенти мають можливість проходити міжнародну практику та стажування, брати участь у наукових конференціях і літніх школах за кордоном. До того ж, вони отримують дипломи європейського зразка, які є дійсними у всьому світі. Партнером луцького вишу стала Старопольська вища школа у Кельцах (Республіка Польща).

Зі слів представників вузу, міжнародний проект створений з метою зменшення витоку «мізків» за кордон. Таким чином навчальні заклади намагаються створити студентам гідні умови для здобуття належного освітнього рівня, і, що найважливіше, працевлаштування.
«Найстаранніші студенти отримують від польського вишу матеріальне заохочення у вигляді стипендій та знижок на оплату навчання», - розповідає інспектор відділу зв’язків з громадськістю та профорієнтації ВІЕМу Ольга Трохачова.
Не менш цікаві освітньо-наукові програми пропонують у Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки. Як і в інших вишах, тут пропонують програму «Подвійний диплом», який дає змогу паралельно здобувати освіту в Україні та за закордоном.

«Окрім того, є можливість участі у міжнародній програмі «Work and travel», тощо», - розповідають представники вишу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
спудей Показати IP 18 Травня 2014 10:23
Диплом європейського зразка не рятує від безробіття. Інколи здається, що ті всі "потуги", які роблять наші вузи в плані розширення звязків - страховка, щоб самим доцентам роботу не втратити. Подивіться, скільки, щороку випускають конвеєром тих випускників - вже і на базарах їм місця нема. Нащо та вища освіта? Вузи звітують про фіктивне працевлаштування, щоб вибити в міністерсті ліцензований обєм. Кому воно треба... А безробітна молодь - це шлях в нікуди.
я тут Показати IP 18 Травня 2014 10:31
А де інфомація про мій ВУЗ?
віз до я тут Показати IP 18 Травня 2014 14:20
там де і ти
вженестудент Показати IP 18 Травня 2014 18:38
диплом європейського зразка і європейський диплом-две большие разницы...нажаль, наші виші видають тільки перший.
Компетентний до вженестудент Показати IP 29 Травня 2014 19:35
Наші ВУЗи видають два дипломи, якщо студент навчається і в Україні, і за кордоном паралельно. Такі програми поширені у технічному університеті. Більше того, інженери отримують два дипломи ще й за державні кошти (якщо хочуть, знають мову і добре вчаться). Вибирають, в основному, Великобританію, Польщу і Іспанію. Якщо ж тільки в Україні, то звичайно один диплом, який може бути за бажанням студента європейського зразка.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus