USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

З вересня у Луцьку запрацює ресурсно-інклюзивний центр

29 Листопада 2017 13:06
З початку нового навчального року у Луцьку діятиме Комунальний заклад «Ресурсно-інклюзивний центр» для дітей з особливими освітніми потребами.

Про це йшлося 29 листопада під час чергового засідання 34-ї сесії Луцької міської ради.

Зі слів начальника управління освіти Зіновії Лещенко, відкрити центр планують з 1 вересня. У програмі про створення закладу є один з пунктів щодо матеріальних витрат та фінансового забезпечення - центр буде фінансуватися з державної субвенції, окрім зарплати медичної сестри.

«На 12 тисяч дітей має бути один такий центр. Відповідно у Луцьку має бути 3 таких заклади. Наразі ми розмістимо інклюзивно-ресурсний центр у приміщенні будинку вчителя», - зазначила Зіновія Лещенко.

У положенні закладу йдеться про те, що центр створений з метою забезпечення права дітей з особливими освітніми потребами від 2 до 18 років на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти, в тому числі у професійно-технічних навчальних закладах, шляхом проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дитини з особливими освітніми потребами, надання їм психолого-педагогічної допомоги та забезпечення системного кваліфікованого супроводження.

Більшістю голосів обранці громади підтримали створення інклюзивно-ресурсного центру та затвердили його програму.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus