USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

З полону визволили понад 1000 українців, - президент

29 Вересня 2014 08:54
За період "перемир'я з полону бойовиків додому повернулися більше тисячі українців.

Про це в интерв'ю на 1+1 заявив президент Петро Порошенко, - інформує Українська правда.

Нагадаємо, вчора, 28 вересня, 30 українських військових обміняли на 60 терористів. Окрім того, додому повертаються 16 полонених волинян.

"Тисячі російських військ з найсучаснішою зброєю, спеціальні спецназівські підрозділи з великим бойовим досвідом, який вони отримали в Інгушетії, Чечні та інших гарячих точках в РФ, озброєні найсучаснішою зброєю…. Їм нічого не вдалося. Бо та запеклість, з якою українці боронили свою державу, продемонструвала (Росії), що легкої прогулянки чекати не доведеться", - зазначив Порошенко.

З його слів, коли з'явилися прямі загрози двох потужних броньових ударів (з боку РФ), які планувалися по напрямках з півдня на Маріуполь

та у напрямку з Донецька на Мелітополь-Бердянськ і далі до Криму, Україна "вибудувала рубежі оборони і скоординувала дії так, що це жахіття треба зупинити".

"Мало хто розуміє, яка загроза нависла не лише над Донецьком та Луганськом, а й над усім півднем України", - додав Порошенко.

Він також знову підкреслив, що цю битву можна виграти лише миром.

Також Порошенко заявив, що "за останні 100 днів ми зберегли та зміцнили державу, скоротили територію АТО".

"За всі дні, коли триває режим "припинення вогню", з полону бойовиків додому повернулися більше тисячі українців. І навіть якщо б це були остаточні результати "припинення вогню" – вже можна було б вважати, що це надзвичайно важливе надбання", - підкреслив Порошенко.

При цьому він заявив, що на сході України вдалося "вибудувати надійну лінію оборони".

"Однак це в жодному разі не означає, що українська сторона планує порушувати режим "припинення вогню". Але планує укріпляти свої позиції, щоб зберегти державу", - підкреслив Порошенко.

Говорячи про Маріуполь, президент підкреслив, що місто "є і буде українським, і туди ніхто не сунеться".

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ленин Показати IP 29 Вересня 2014 12:33
Совсем больной стал ,сколько протянет.сколько с собой заберет?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus