USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

За п'ять років до Криму переселили 140 тисяч росіян

16 Жовтня 2019 22:24
Росія намагається змінити демографічну карту незаконно анексованого Криму, переселяючи на півострів своїх громадян. Таким чином Москва хоче збільшити там кількість людей, які є прихильниками дій окупаційної влади.

Про це в студії телеканалу UATV розповів представник Президента України в АР Крим Антон Кориневич, пише Укрінформ.

«Це така практика держави-окупанта, коли вона заміщає населення окупованої території своїм населенням – для того, щоб змінити демографічну карту цієї місцевості. Переселюючи своїх громадян на півострів, безумовно, Росія порушує 4-ту Женевську конвенцію, яка захищає цивільне населення під час війни. Але це, по суті, ще й військовий злочин – за змістом 8-ї статті Римського статуту Міжнародного кримінального суду. тобто, тут ми можемо говорити про відповідальність Росії як держави за такі дії, і про можливу в майбутньому кримінальну відповідальність громадян РФ, які приймають такі рішення. Але, безумовно, таке заміщення має на меті одне – змінити склад населення Криму для того, щоб там було більше людей, які є прихильниками дій окупаційної влади», – заявив Кориневич.

За його словами, в доповіді генерального секретаря ООН Антоніо Гуттеріша йшлося про цілу низку порушень РФ в окупованому Криму. Серед них – утиск кримських татар, заборона на отримання освіти українською мовою, призов Росією в свою армію жителів півострова і так далі. Ще одним порушенням є те, що з початку незаконної анексії Криму на півострів вже переселили понад 140 тисяч громадян Російської Федерації, додав Кориневич.

Також представник Президента в АР Крим нагадав, що наша держава вже багато років наполягає на тому, щоб РФ надала доступ на територію незаконно анексованого півострова міжнародній Моніторинговій місії ООН із захисту прав людини.
Як повідомлялося, у березні 2019 року голова Меджлісу кримських татар Рефат Чубаров заявляв, що «найбільш обережні підрахунки дозволяють припустити, що до Криму з Росії переїхало до 500 тис. людей».

Водночас за словами лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва, російська влада переселила в Крим майже мільйон осіб.

Прокуратура АРК кваліфікує зміну демографічної ситуації в анексованому Росією Криму як військовий злочин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 16 Жовтня 2019 22:40
А скільки людей виїхало з України на заробітки та у пошуках кращої долі?
Лучанин Показати IP 16 Жовтня 2019 23:04
Де такі брехливі писаки як ви беруть данні.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus