USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

За купальний сезон потонули понад 600 українців

22 Липня 2011 09:58
В Україні з початку купального сезону на водних об'єктах загинули понад 600 осіб, з них 84 дитини.

Про це повідомили в Державній інспекції техногенної безпеки Україні, – пишуть Українські новини.

«З початку купального сезону на водних об'єктах України загинули 609 осіб, з них 84 дитини», – зазначив заступник голови Держінспекції техногенної безпеки Ігор Гасек на брифінгу 21 липня.

Він зазначив, що загалом з початку 2011 року на водних об'єктах України загинули 849 осіб, з них 104 дитини.

В Україні існує понад 2,3 тисячі місць масового відпочинку на водних об'єктах, однак лише трохи більше, ніж 1,7 тисячі визначено органами виконавчої влади та взято на відповідний облік.

За даними відомства, станом на середину купального сезону в Україні паспортизовано лише 38% пляжів. Пляжі, які не отримали паспорта, не дотримуються вимог, зокрема щодо обстеження стану підводної частини пляжу, наявності попереджувальних знаків, рятувальних засобів, наявності матросів-рятувальників на плавзасобах.

Як зазначив Гасек, паспорт пляжу повинен мати підписи представників санітарно-епідеміологічної служби, МНС та аварійно-рятувальної служби, яка проводить обстеження пляжів і в подальшому укладає договір на обслуговування цієї території.

У держінспекції повідомили, що тільки 47% водних об'єктів уклали договори з державними аварійно-рятувальними службами.

Станом на 1 липня 2011 року в Україні створено 122 аварійно-рятувальні служби на водних об'єктах. Їх недостатньо, враховуючи кількість водних об'єктів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus