USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

За побиття юнака-рома на Волині вчителя хочуть звільнити з роботи

15 Липня 2013 11:37
Вчительський колектив школи у селі Пустомити Горохівського району хочуть вберегти від шантажу і маніпуляцій, пов’язаних із прикрим інцидентом навколо нібито проявів ксенофобії щодо школярів ромської національності.
Із відповідним запитом до прокурора Волині Андрія Параки звернувся депутат Волиньради Олександр Пирожик під час 20-ої сесії облради 15 липня.
Як ідеться у запиті, винними в конфліктній ситуації збираються зробити саме вчителів, яким погрожують звільненням з роботи. Це викликає обурення всієї пустомитівської і, як запевняють заявники, горохівської громади. Вчителі фактично стали заручниками сваволі окремих чиновників з Адміністрації Президента, звідки, кажуть люди, надійшла чітка вказівка: «Позвільняти з роботи!».
У Києві не захотіли слухати думки ні громади, ні місцевої влади.
«Парадокс ситуації в тому, що молодий учитель, якого ромський підліток привселюдно обматюкав, не чіпав цієї дитини, навіть словом лихим у відповідь. За вчителя вступилися інші люди – не вчителі, над якими потім цигани вчинили самосуд. А звільняють з роботи вчителя! І він не може захистити себе від свавілля», - зазначив депутат у запиті.
Тож, мешканці села Пустомити хочуть донести думку до всієї громадськості та депутатів. Адже така ситуація, вважають вони, може повторитися в будь-якій школі. Ще ніколи, вважають люди, вчителі не були такими беззахисними і приниженими, як при теперішньому міністрі освіти.
«Захистіть вчителів», - підсумував Олександр Пирожик.
У відповідь на це голова Волинської ОДА Борис Клімчук зауважив: «Вчителі захищені і без вашого запиту». І запит обранці громади не підтримали.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
загреб Показати IP 15 Липня 2013 12:28
Когда ети паразити общества будут полезни обществу.Кроме сбита наркоти и розбоев ети ничего неумеют.Давайте на них лучше експеременти проводить или медикаменти испитивать.
бунт Показати IP 15 Липня 2013 14:22
Їх (ромів) всіх побити треба та вигнати з України, а не вчителя звинувачувати!!! На їхню поведінку поглядаєш зі сторони відразу ж-тошнить!
Схвильована Показати IP 15 Липня 2013 14:40
Дякую Олександру Пирожику, що заступився за вчителів загалом. Тепер виходить, що вчитель у нас ніхто і звати його ніяк. Коли люди заступаються за вчителя, а його все-рівно звільняти хочуть. Куди ми котимося?
відчай Показати IP 15 Липня 2013 14:44
Хай тільки звільнять, горітимуть не тільки циганські хати, а й вікна обласної адміністрації.
Не розумію Показати IP 15 Липня 2013 15:27
А чого депутати не підтримали запит? Хто знає напишіть? Авторитетне ім'я Педагога (загалом педагогів) має бути відновлене!
кримчанка Показати IP 15 Липня 2013 15:50
Цікаво, а Пирожик за всіх учителів заступився б, чи тільки за пустомитівських, де головою сільради Зеленський - його одногрупник???
кримчанці до кримчанка Показати IP 15 Липня 2013 23:00
Відповідь на Ваше запитання скоріш за все знає їх одногрупниця-така собі пані Жанна Савчук...
не погоджуюся Показати IP 15 Липня 2013 16:52
Учитель, хоч і не бив і не лаяв хлопця, винен. Він був на роботі і відповідав за життя і здоров'я кожного довіреного йому учня, якими б хамовитими і невихованими вони не були. Залучати до виховного процесу людей з вулиці не можна! Тому про що дискутуємо?
Не осуджуйте до не погоджуюся Показати IP 15 Липня 2013 17:09
Не осуджуйте людину, не клейте їй клеймо "винен". А якби на місці цього чоловіка ви були, хоча видно ви не педагог?
професійному недбальству - НІ! до Не осуджуйте Показати IP 15 Липня 2013 17:57
Я педагог. Так-от, виконую свою роботу сумлінно. З учнями і на уроці, і на перерві. Залишаємо межі школи - навіть дев'ятикласників шикую по двоє і жодних відлучень не допускаю. У робочий час ніколи вгору глянути, а не те що пити каву чи точити ляси з колегами, які, не приховую, скоса поглядають. Мовляв, правильна така. Знаю, що батьки(благополучні чи кризові) довірили мені найдорожче. І мій обов'язок - передусім берегти життя й здоров'я дітей.
Людина до професійному недбальству - НІ! Показати IP 15 Липня 2013 18:13
Зрештою, якщо ви так майстерно поводитесь, це прекрасно. Ви - молодець. Але! Питання в іншому. Я не знаю, у якій ви школі працюєте, яка комплектація учнями тощо. Одна справа працювати в гімназії, інша - з важкими дітьми, в інтернаті тощо. Є класи, у яких 13 учнів, а є класи з 32 учнями. Розумієте? Педагог може дати доручення учневі, а учень у відповідь нахамити, і таких дітей не пошикуєш. І що робити тому безахисному педагогу? Де захисту шукати?
андрій до професійному недбальству - НІ! Показати IP 15 Липня 2013 18:15
Шановна то чому ж ваші роми вихованці з такою “високопрофесіональною“ вчителькою йдуть і далі красти.?
Андрієві до андрій Показати IP 15 Липня 2013 19:35
Ваша іронія недоречна. Подолати крадіжки та й злочини в цілому людство, на жаль, безсиле. До речі, крадуть і роми, і НЕроми. Але гарантувати дитині безпеку у школі, в лікарні, у таборі повинні люди, які за це відповідають. Так, робота вчителя - не мед. Якщо когось не влаштовує - є інші.
А Показати IP 15 Липня 2013 17:45
А всіх ромів, які крадуть дітей та примушують жебракувати - розстріляти,за продаж наркоти також, а тих,що хто оббирають та обдурюють дітей на вулицях - на каторжні роботи. Задовбали вже з своєю толерантністю.
Логіка Показати IP 15 Липня 2013 19:48
Дітей треба виховувати у дусі поваги до вчителя, батькам самим треба показувати приклад шанобливого ставлення до людини, яка навчає їхню дитину. Першопричину потрібно завжди шукати у сім'ї. Тоді ніяких проблем не буде.
Вчителька, стаж роботи 29 років Показати IP 27 Липня 2013 14:37
Голосую за вчителя! Не розумію суспільство, яке дозволяє дитині вчителя обматюкати! То хто ж його потім послухає, якщо зараз він ще й винен? І що виросте з тієї дитини, якій зараз кажуть, що вона права? То цей хлопчик буде думати, що він може кожного з вас обматюкати, шановні захисники прав ромів! А в Європі його батьків притягли б до суду і оштрафували б за таке поводження в школі!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus