USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

За зберігання наркотиків скасують кримінальну відповідальність

29 Серпня 2013 13:35
Кабінет міністрів прийняв державну стратегію щодо наркотиків до 2020 року. У стратегії пропонується посилити кримінальну відповідальність за поширення великих обсягів наркотиків, а за зберігання невеликих доз залишити лише адміністративне покарання, повідомляє Комерсант-Україна.
Згідно з інформацією видання, документ розроблявся Державною службою з контролю за наркотиками з 2010 року. Стратегія передбачає, зокрема, декриміналізацію окремих статей Кримінального кодексу, що стосуються боротьби із розповсюдженням наркотиків.
Наприклад, зараз стаття 309 Кримінального кодексу України - незаконне виробництво, придбання, зберігання, перевезення наркотичних засобів без мети збуту - передбачає покарання до трьох років позбавлення волі.
«Є сенс посилити кримінальну відповідальність за розповсюдження і продаж великих обсягів наркотиків, а за зберігання невеликих обсягів - до десяти доз - ввести адміністративну відповідальність», - заявив радник Держслужби з контролю за наркотиками Володимир Ященко.
Його підтримав і глава відомства Володимир Тимoшенко: «Правоохоронні органи повинні сконцентрувати свої зусилля на реальних злочинцях, а не наркозалежних».
Програма передбачає збільшення обсягу соціальної реклами в інтернеті та ЗМІ, а також освітніх програм.
«Якщо споживання наркотиків у нас збільшується, значить, існуюча профілактика не працює. Мало сказати, що наркотики - це зло. Молодь повинна вміти протистояти ризикам і відмовлятися від наркотиків», - вважає Ященко.
Стратегією також пропонується «розробити порядок тестування водіїв, затриманих осіб, громадян, які працюють на об'єктах життєзабезпечення, на наявність наркотиків в організмі» .
«Для водіїв, які порушили правила дорожнього руху, це будуть експрес -тести, які дозволять працівникам ДАІ на місці визначити зміст наркотиків у крові водія», - уточнив Ященко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
7557 Показати IP 29 Серпня 2013 14:17
повний "бред" !!!
Х Показати IP 29 Серпня 2013 17:52
добре люди думають

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus