USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Забруднення повітря на Землі сягнуло критичної точки. Інфографіка

7 Листопада 2017 07:40
Протягом 2016 року рівень концентрації діоксиду вуглецю в атмосфері Землі став на 50% більше за середні показники останніх 10 років, інформує ТСН.

Дослідники встановили, що такий небачений стрибок зростання рівня CO2 за 800 тисяч років зумовлюється діяльністю людини та Ель-Ніньйо (протилежні екстремальні значення температури води й атмосферного тиску в екваторіальній зоні Тихого океану).

Концентрації газів, що підігрівають атмосферу - діоксид вуглецю, метан та оксиду азоту, для звіту Всесвітньої метеорологічної організації вимірювали у 51 країні світу.

З’ясувалося, що минулого року середня концентрація СО2 досягла 403,3 ppm (мільйонних часток). У 2015 року вона становила 400 ppm.

Зростання стало найбільшим за всю історію існування програми зі спостереження за світовою атмосферою – 30 років.

Протягом останніх 70 років, як зазначено в доповіді, зростання вмісту СО2 в атмосфері було більшим майже у 100 разів, ніж наприкінці останнього льодовикового періоду. Підвищення рівню діоксиду вуглецю в атмосфері може призвести до непередбачуваних змін в кліматичній системі, екологічних проблем та економічних збоїв.

Подробиці дивіться в інфографіці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus