USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Луцьк – у топ-20 міст України із найбруднішим повітрям

27 Травня 2021 07:00
У рейтингу найбрудніших міст України першість належить Маріуполю. Слідом за ним йдуть Кам’янське, Дніпро, Кривий Ріг, Одеса і Київ. Луцьк – на 15 місці.

Високий рівень забруднення повітря у цих містах обумовлений в основному значними середніми концентраціями формальдегіду, фенолу, оксид азоту та інших шкідливих речовин в атмосфері, інформує Главком.

У десятку забруднених міст потрапили також Миколаїв, Херсон, Запоріжжя та Краматорськ. Навіть наявність моря в деяких з цих населених пунктів не вирішує проблеми в атмосфері. Місцеві жителі все частіше страждають на дихальні і серцево-судинні захворювання.

Місто Горішні Плавні впевнено зайняло перше місце серед тридцяти дев’яти інших населених пунктів України із найчистішого повітря. На другому місці опинився Ізмаїл, на третьому – Світловодськ Кіровоградської області. У п’ятірку лідерів серед чистих міст також увійшли Харків і Бровари.

Столиця України періодично переміщується з 5 на 3 місце в антирейтингу. Повітря тут з кожним роком стає все брудніше, автомобілів більше, підприємства не контролюють викид шкідливих речовин в атмосферу. Теж саме стосується і Одеси.

Читати також: Нове екологічне лихо? Лучани скаржаться на їдкий дим із цукрового заводу

За останній рік індекс забруднення повітря знизився у 16 містах – зокрема у Дніпрі, Миколаєві та Луцьку. А у Кременчуці та Черкасах навпаки зріс.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
К.лучанин Показати IP 27 Травня 2021 08:27
Ну правильно. У Луцьку полішва бульбу їсть і газує. Іншого пояснення немає, бо заводів теж немає.
поліщук до К.лучанин Показати IP 27 Травня 2021 12:01
До уваги неадукованого клована лучанина: від 80 до 90% забруднюючих викидів у м. луцьку - це викиди від автотранспорту...
Анонім Показати IP 27 Травня 2021 09:52
Забудова призвала до цього,замість зелених зон заліпили все новобудовами,а місто потрібно було розбудовувати в ширину. Всіх чиновників,які за це відповідали не завадило б покарати. Луцьк стало малокомфортним містом для проживання. Після 20 років проживання тут,я вже плану звідси з'їхати.
Ау до Анонім Показати IP 27 Травня 2021 10:39
Щось ти довго плануєш, аж 20 років. Хотів би, то вже звалив би.
Саша до Анонім Показати IP 27 Травня 2021 12:43
За останні 20 років Луцьк кращим тільки для тих став хто так би мовити не був у Луцьку до того... як почали років з 20 назад казати що Луцьк то велике село, то так воно тепер i сталося.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus