USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

У Липинах – скандал через будинок, де обіцяють квартири сбушникам

16 Березня 2018 11:55
У селі Липини мешканці обурені забудовами поблизу їх помешкань. Мовляв, і дорогу попсували, і багатоповерхівки вище норми зводять. Відчай довів людей до того, що вони перекрили дорогу.

У конфліктній ситуації розбирались журналісти ТРК «Аверс».

Масштабними забудовами рясніє територія села Липини поблизу Луцька. Але крім комфорту для майбутніх мешканців, такі забудови створюють незручності для їхніх сусідів, які теж хочуть жити нормально і спокійно. Люди обурені тим, що дорога, на ремонт якої вони давали кошти, понищили вантажівки, які перевозять будматеріали.

«Ми побудували будинки, ні копійки від сільської ради, ніхто нічого не вклав сюди. Самі збудували дорогу – все це за наш рахунок робилося», - каже місцевий мешканець Юрій Ленартович.

Чоловік додає, що зараз тут розпочалось нове будівництво і копають котлован, а КаМази, які возять грунт, повністю зруйнували дорогу. Саме це і викликало протест людей.

Одного із забудовників, для якого вантажівки возили будівельні матеріали та землю дорогою на вулиці Марії Заньковецької в Липинах, місцевим спіймати таки вдалося.

Забудовник хоч і виправдовується та дорогу відремонтувати пообіцяв.

«Я будую будинок на своїй ділянці, в кінці цієї вулиці. Там є яма, тож мені возять землю, аби вирівняти площу. Там місцями просіла дорога, але ми її зробимо, бо люди скаржаться, що болото і вони вкладали гроші в дорогу… Своєю чергою, я зобов’язуюсь біля своїх сусідів ці ями зробити, щоб будівельний транспорт міг рухатися з понеділка, коли вода зійде», - каже Віталій Сергієнко, який зводить будинок у Липинах.

Люди переконують, коли забудовники почули, що приїде телебачення, – нашвидкоруч засипали дорогу щебенем. Але кажуть, краще від цього не стало.

«Вони сьогодні зранку, в 8 чи о пів на восьму, почали рівняти дорогу, бо знали, що приїде телебачення. А до того, поки ми їм не сказали, що ми будемо викликати телебачення, ніхто про нас і не згадував, і не думав щось робити», - розповідає жителька Липин Світлана Мацьоха.

Місцеві жителі додають, що тут ані пройти, ані проїхати. Такою дорогою, мовляв, відмовляється їхати навіть таксі.

Люди мають претензії і до сільського голови, їх турбує не лише розбита дорога, а й те, що поруч зводять десятиповерхівки, навіть не порадившись перед тим з ними.

Місцеві кажуть, сільський голова ігнорував закиди мешканців щодо будівництва багатоповерхівок, в той час, як за нормами, зі слів людей, в сільській місцевості дозволено будувати будинки не вищі 4-ьох поверхів.

Своєю черго, як розповідає Липинський сільський голова Богдан Гусак, у будинку, що будується, 1 тисячу квадратних метрів обіцяють виділити працівникам СБУ, які були і на даний момент перебувають у зоні АТО. Крім того, Богдан Гусак дивується, мовляв, чому і як сільська рада мала попереджати усіх мешканців Липин про масштабні забудови.

«А про те, чи вдасться вирішити конфліктні питання та чи дотримаються сільський голова і забудовник обіцянки відремонтувати дорогу стане відомо вже згодом», - наголошують журналісти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Бардак Показати IP 16 Березня 2018 12:13
З багатоквартирного будинку виділять квартир 5 не більше, і як завжди роздадуть товсто&раким насосам, яким ті квартири не потрібні, а рядові будуть далі в довгообіцяних чергах на житло стояти.
12345 Показати IP 16 Березня 2018 15:18
В місті уже всі дерева повирубували. Тепер і до сіл добралися! Виділять дві квартири і будуть у всіх новинах про це говорити. Скільки вже тих новобудов треба??? Всі поліські села хочете заселити? Шкода , що дерева, сквери нищаться. Там , де міг би бути парк - бетонна новобудова. А потім вмираєте від раку чи інсульту! Бо за екологію ніхто не думає, тільки за бабло!!!
Закон Показати IP 16 Березня 2018 17:32
Будівельні норми не передбачать спорудження у сільській місцевості житлових будинків вище чотирьох поверхів. Гарантовано, що в генплані села висоток нема. А замовник на будівництво нехай покаже рішення сільської ради, містобудівні умови, хто проектував, висновок експертизи, декларацію. Ото є цілий ланцюг порушень, які допустили чиновнички з конкретними фаміліями. То легко перевірити. А то що спекулють на АТОвцях... Обіцяти виділити не треба - бо обіцяти не значить женитись. І без того є порядок про обов'язкове відрахування 4 відсотів житла і 10 відсотків на інфраструктуру. Ану загляньте в договір - він мусить бути. Живіть по закону і працюйте на благо людей!
В. Лапозадерапенко Показати IP 16 Березня 2018 18:00
У Богдана Пйьотривича самого, син в СБУ працює. Швиденько відправить його в трєтю лінію оборони шашличків поїсти і - квартирка намалюється)))))). А ви - сонце вам затуляють..... холодно вам в тіньку ...нозям брудно.... Кого це цікавить? Він вже давно мислить стратегічно))))))
лллл Показати IP 16 Березня 2018 23:59
жителів царських ліпін вже не врятують 3-ох метрові забори від заздрісних очей прийдеться покрівлю робити над ділянками. щоб з десятих поверхів не заглядали.
Олег Показати IP 17 Березня 2018 01:43
Тими стройками порозбивали дорогу на вiдродження коже день курсують переповненi грузовi автiвки , фури. полiцiя де штафи ???? Хоть на одне авто ,все болото на асфальтi !!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus