USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Загублені у Щасті. Лучанка 1,5 року розшукує синів-добровольців

2 Березня 2016 16:29
Катерина Хомяк – мама зниклих братів-айдарівців Володимира та Дмитра Хомяків, зв’язок з якими обірвався 5 вересня 2014 року після бою неподалік міста Щастя, що на Луганщині. Наразі доля луцьких хлопців невідома. З’являлась неофіційна інформація про те, що вони загинули, але мати каже, що це не так.

Про це йдеться у сюжеті Громадського.Волинь.



Катерина – мама сімох дітей. Каже, що нікому не побажає опинитися в такому становищі, в якому зараз перебуває вона. Жінка у пошуках зниклих синів обійшла вже всі можливі інстанції, спілкувалася із полоненими бійцями та волонтерами, зверталася до СБУ, депутатів, Президента та навіть їздила з іншими матерями на зустріч до голови ради міністрів так званої ДНР Вадима Захарченка. Проте поки результатів немає.

«Сказали, що після бою 5 вересня 2014 року загинули всі. Але я не вірю в це, тому що всі загинути не могли», – каже мама.

Після бою так звані бойовики виложили в мережу відео, на якому серед поранених та загиблих українських бійців є боєць з паспортом Дмитро Хомяк.

«Вони виложили цей ролик. Там тіло лежало, там обличчя не видно, але я відразу сказала, що це мій Діма. Але коли телефонуєш в СБУ і питаєш, що з синами, то відповідають: «Безвісти». Я не вірю, що до цього часу не можна було дізнатись, де наші сини. Вони можуть бути і на території Росії і на території Чечні», – зазначає мама. Разом із делегацією Комітету солдатських матерів України Катерина Хомяк їздила до Захарченка.

Ми очікували трохи більше від цієї поїздки, але ми використали цей маленький шанс. Так, він обіцяв, що якщо ми будемо знаходити на тій території своїх синів, то можна буде їхати забирати. Але говорити це одне, а робити зовсім інше», – каже жінка.

«Ми так надіялись на ці обміни, які нещодавно були. Думали, що хтось вийде з нашого бою. Але з нашого бою ніхто не вийшов. Я писала особисто Порошенку, питала в нього за наших луцьких хлопців. Я спілкувалася з Парубієм, який сказав, що в нього немає часу, щоб зі мною поспілкуватися. Ляшко кричав: «Я вам допоможу, пані Катерина». Але допомоги від них немає. Я думаю, СБУ знає, де вони знаходяться, прокуратура знає. Може їм це вигідно», – додає матір.

«Тому, навіть якщо пропонують «двохсотих»… Забрати можна в будь-який момент, але тоді пошуками ніхто не буде займатися. Вигідно не знаходити. Я поки не знайду своїх синів, щоб з ними не було. Якщо вони загинули, то я заберу своїх дітей. Мені чужих не треба. Але я знаю, що мої сини живі», – каже Катерина Хомяк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
К Показати IP 2 Березня 2016 16:36
Жалко пацанов,помню их с соседнего двора в одном комп.клубе играли...
Їжак Показати IP 2 Березня 2016 17:21
Й справді, жили поряд нашого двору, в Білий мяч ходили, а тут немає. В любому випадку хлопці справжні чоловіки, герої.
Прпр Показати IP 2 Березня 2016 17:22
Молоді хлопакі жаль
RR Показати IP 2 Березня 2016 17:42
пам"ятаю цю жіночку та цих хлопців ще маленькими... жили в одному будинку... було б добре, якби вони залишились живими... дійсно молоді герої, які віддали життя за Україну!
Нововолинськ Показати IP 2 Березня 2016 19:40
А ми шукаємо Жука Сергія Володимировича , який був під Ілловайськом, останній раз виходив на звязок 28 серпня 1914 року. Допоможіть знайти!!! Це просто крик душі!!! Невже нікому не потрібні наші діти?!!
Нововолинськ Показати IP 2 Березня 2016 19:41
Перепршую 2014 року
Анонім Показати IP 2 Березня 2016 20:26
Бідна мама. Нехай Бог їй допоможе.
я Показати IP 2 Березня 2016 21:19
Дав би Бог щоб вони були живі.материнське серце не обманеш.якщо мама відчуває що вони живі,думаю і надіюсь що живі.щиро бажаю їхнього повернення живими і здоровими.і цих хлопців і всіх тих.яких розшукують.всіх тих які воюють.і дуже шкода що наша влада так нас зраджує....
Люди милі Показати IP 2 Березня 2016 23:54
Люди милі, ну нащо ж то усе... Хтось із вас вірить, що ці хлопці ще живі? Будьмо реалістами, на жаль
Побратим Показати IP 2 Березня 2016 23:58
Знайомий з братами з Майдану. Прості хлопці, але справжні патріоти, одні з перших,добровільно поїхали боронити Україну. Одне питання чому одні патріоти "на слуху", і сотні інших невідомі? #Брати_Хомяки

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus