USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Західні нафтові гіганти заморозили платежі за брудну російську нафту

20 Травня 2019 19:54
Нафтові гіганти Total і Eni заморозили платежі за забруднену нафту, продану їм російськими фірмами.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на власні джерела.

Total і Eni повідомили російським контрагентам про призупинення платежів за квітневі поставки забрудненої хлорорганікої нафти марки Urals, яку транспортували нафтопроводом «Дружба», йдеться у повідомленні.

Зазначається, що нафтогіганти з Франції і Італії повідомили про це компаніям «Роснефть», «Сургутнефтегаз» і іншим постачальникам.

Наголошується, що Total і Eni заплатять за зіпсовану нафту лише після визначення розміру збитку і тільки тоді, коли буде досягнуто домовленості про компенсації.

Як повідомлялося, через неякісну російську нафту на Мозирському нафтопереробному заводі в Білорусі сталася поломка. Президент Білорусі Олександр Лукашенко, своєю чергою, заявив про мільйонні збитки від «брудної» російської нафти.

25 квітня Україна вимушено призупинила транзит російської нафти через її низьку якість. Таку сировину відмовилися приймати в Європейському Союзі, заявили у компанії «Нафтогаз Україна». Перед цим Польща зупинила транзит російської нафти з Білорусі.

2 травня головний інженер компанії «Гомельтранснафта Дружба» Андрій Вериго заявив, що у нафтопроводах Росії, Білорусі, України і Польщі накопичилося близько 5 млн тонн «брудної» нафти – з підвищеним вмістом хлорорганічних речовин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus