USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Заклад для людей літнього віку відкрили на Волині

15 Жовтня 2013 21:36
Територіальний центр для постійного проживання людей літнього віку відкрили у Берестечку.

Про це під час обласної відеоселекторної наради, що відбулася 15 жовтня, повідомив голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук.

«Там наші, волинські, українські старики, люди без сімей, багато серед них інвалідів. Відправляти їх у штатний інтернат не потрібно. Вони нормальні люди, у здоровому розумі, тому ми не будемо запихати їх у геріатрію. Настав час створити нормальні умови, але в кожному окремому випадку будемо приймати окреме рішення. Є такі випадки, де ми будували центри раніше, 1,5-2 мільйони вклали, у селі, чорті-де», - розповів Борис Клімчук.

Створити подібні заклади планують у кожному районі Волині. Голова облдержадміністрації закликав керівників райдержадміністрацій «творчо передивитися» існуючі терцентри. Борис Клімчук зазначив, що облаштовувати їх варто якомога ближче до райцентрів. Він наголосив, що в окремих випадках легше створити новий заклад, ніж добудовувати ті, що закладали у 1990-их роках.



У Берестечку, зі слів очільника Волині, обрали ідеальний варіант. Центр розташований у приміщенні лікарні № 2. Голова облдержадміністрації повідомив, що у терцентрі створили «ідеальні умови».
Так, здійснили капітальний ремонт, обладнали туалет для інвалідів. З його слів, для облаштування терцентру витратили 800 тисяч гривень з держбюджету та 60 тисяч гривень з місцевого бюджету, до того ж залучили кошти спонсорів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus