USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Запорізькі бронежилети витримали екзамен 51 бригади

11 Липня 2014 10:32
Волинські солдати з 51 бригади протестували бронежилети від запорізьких металургів. Про це інформує Волинська правда.

Нагадаємо, бронепластинам київської фірми провалили екзамен двічі.

Тим часом запорізькі металургт розробили особливий сплав з легованої сталі, що здатний витримати навіть пряме влучання зі снайперської гвинтівки Драгунова калібру 7,62. Вартість мелітопольського бронежилета вражає – 1000 гривень за бронежилет 4 класу. Вчора мелітопольські бронежилети приїхали на Донбас в 51 механізовану бригаду. Перевіряти міцність броні довірили снайперам бригади. Результат приємно вразив бійців. Бронежилет вартістю лише 1000 гривень легко витримав постріл із автомата АК-47 калібру 7,62 х 39, та снайперської гвинтівки СВД. Не втримав жилет лише особливий бронебійній набій з СВД, проте жоден жилет 4 класу не здатен протистояти бронебійним набоям.

Після тестування хлопці з 51 бригади одностайно вирішили – мелітопольські бронежилети можна носити, бо вони реально захищають. Першим власником жилету став Едуард з міста Ковеля. Хлопець дуже задоволений, що врешті отримав захист, який так необхідний сьогодні солдатам.

Ще одна приємна несподіванка для 51 бригади від запорізьких металургів – це захисний екран для БТР, який здатний зупиняти постріли з РПГ-7 та захищає бронемашини від кумулятивних зарядів. Захисний екран, що зробили на запорізькому заводі, витримав 4 прямих влучань з РПГ-7. Заступник по технічній частині бригади дуже зацікавився розробкою запорізьких металургів та вніс кілька конструктивних пропозицій, які підтримали розробники.

Громадські активісти вже розпочали збір коштів на придбання захисних екранів для 51 бригади, якій якнайшвидше потрібно обладнати ними шість БТРів.

До слова, комплект захисних екранів коштує в районі 5-6 тисяч гривень. І вони здатні захистити від знищення БТР вартістю 1,5 мільйонів гривень. Ефективність такого захисту - очевидна. Проте держава не поспішає з придбання цих екранів, а тому надія у солдат лише на спонсорів та громаду.

Допомогти 51-й бригаді може кожен. Для цього потрібно зайти на сайт і зробити свій внесок.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus