USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Волинські тероборонівці отримали 50 дронів від Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом»

30 Грудня 2023 14:56
Сучасні бойові дрони – зброя, яка стала технологічним хітом на полі бою. Вони здатні в одну мить змінити хід подій у війні. У вправних руках наших захисників ці «залізні пташки» перетворюються на високоефективну зброю, яка нищить ворогів. Воїни ЗСУ з перших днів повномасштабного вторгнення активно застосовують дрони, а благодійники активно допомагають нарощувати їхній потенціал.

Так, Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» передав військовим 100-ї окремої бригади територіальної оборони 50 бойових дронів, аби наблизити нашу перемогу ще на 50 кроків уперед, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Як зазначив один із військових, українські захисники на фронті зараз потребують саме таких БпЛА, адже вони багато в чому визначають і навіть змінюють хід подій під час боїв.

«На сьогодні ці FPV-дрони дуже важливі, тому що ситуація на фронті складна. Завдяки цим дронам ми бережемо життя бійців. Буде менше втрат, то швидше настане перемога», – розповів військовий із позивним Грек.
Читати ще: Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» передав легендарній 3-й ОШБр шість вантажівок

Маневрені дрони широко використовуються для виконання бойових завдань, сприяють ефективному знищенню ворога. Такі «пташки» оснащені опцією бачення від першої особи в режимі реального часу, тому недарма їх нерідко називають очима нашого війська.

«Дрони є надзвичайно важливими для виконання бойових завдань. Вони можуть переносити на собі 1,5 кілограма вибухонебезпечних предметів, таким чином знищуючи ворожу техніку, – зазначив директор компанії виробника дронів «Дрон Арсенал» Тарас Зорик. – Дрон побудований на рамі 8 дюймів, він піднімається на висоту до двох кілометрів. Дальність польоту – 12 кілометрів. Відеопередавач – 2,5 Вт, що забезпечує якісний зв’язок».
Читати ще: Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» передав захисникам сучасну карету швидкої

«Дрони – дуже розхідний матеріал, адже це дрони-камікадзе, які, напевне, здійснюють один політ. Але навіть якщо один із двадцяти вдалий – ми вважаємо це гарним показником. Дуже хочеться, аби кожен із них долетів за своїм призначенням», – наголосила голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода.

Завдячуючи благодійникам, військові отримали чергову партію дронів, які підтримують захисників у непохитній та впевненій боротьбі за нашу свободу і право на життя.

«Щиро дякуємо Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» за їхній вклад у перемогу. Ми переможемо», – додав військовий Грек.

Бойові безпілотні літальні апарати набувають усе більшого значення. Недарма російсько-українську війну вже охрестили наймасштабнішою у світі битвою дронів.
«Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» активно допомагає нашій 100-й окремій бригаді тероборони, адже там служить багато лучан і волинян. Допомога військовим із Волині– у пріоритеті. Упродовж цього року лише 100-й бригаді допомогли на загальну суму понад 10 мільйонів гривень. Найбільше військові просили дрони – «Mavic» різних модифікацій. Також купували БпЛА «Валькірія». Зараз волинські тероборонцівці звернулися з терміновим запитом щодо придбання 50 дронів. Вони вартують близько мільйона гривень», – підсумувала очільниця Фонду Катерина Шкльода.
Нагадаємо, Фонд передавав на гарячі напрямки мікроавтобуси Volkswagen Transporter Т4, відремонтовані броньовані КрАЗи, бронежилети, каски, турнікети, медикаменти, квадрокоптери, планшети, рації, відеокамери, приціли, рушниці-антидрони для боротьби з ворожими безпілотниками та інше.

Фонд неодноразово передавав військовим різні види безпілотників, зокрема розвідувальні дрони, дрони-камікадзе, октокоптери та інше, залежно від запитів.

Також спільно з Луцькою міською радою було реалізовано великий проєкт із закупівлі п’яти тисяч комплектів зимової форми і тактичного взуття для військовослужбовців, яка відповідає усім стандартам. І одяг, і взуття замовляли у виробників із нашої громади, аби підтримати місцевий бізнес.

Загалом, допомогу від Фонду отримували захисники з 14-ї ОМБР, 100-ї ОБР ТРО, спецпідрозділу «Птахи Мадяра», 2-го ОСБ та інші волинські військові, які служать у різних військових структурах по всій Україні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus