USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Засудили виховательку інтернату, через яку на Волині загинув хлопчик

27 Листопада 2013 09:34
Апеляційний суд Волинської області залишив без змін вирок щодо виховательки Затурцівської школи-інтернату Тетяни Адамчук. Судили педагога цієї спеціалізованої освітньої установи за недогляд першокласника рік тому, - інформує «Під прицілом».

Нагадаємо, що тіло хлопчика виявили через три доби у місцевому занедбаному колекторі.
На той час семирічний волинянин навчався у Затурцях лише другий місяць. Віддала у спеціалізовану школу його мама, позаяк Сашко майже не розмовляв, крім того у нього були проблеми зі здоров'ям.
Між тим, першокласник болісно сприйняв розлуку з родиною і попри все намагався повернутися у рідне село Маньків Локачинського району. Перший раз хлопчик намагався самотужки дістатися додому у вересні. Того разу дитині пощастило, бо його відсутність своєчасно помітила вихователька Тетяна Адамчук, тож вона повернула Сашка до інтернату.
Та 15 жовтня минулого року вихователька його не вберегла. З її слів, щойно заступила на чергування, то прийняла від колеги семеро учнів інтернату. З дітлахами вона ходила територією інтернату, коли зустріла лікаря, яка їй повідомила, що восьма вихованка її групи перебуває у медичному ізоляторі, і їй необіхідно поміняти білизну.
Зі слів Адамчук, вона відразу пішла перевдягнути хвору дитину. З іншими підопічними вона піднялася на третій поверх, де взяла для дівчинки сухий одяг, а тоді пішла у напрямку медустанови.
Школярів вихователька залишила у коридорі біля дверей амбулаторії.
«Я їм наказала, щоб не розбігалися, доки я не перевдягну хвору дитину», - пояснювала у суді Адамчук.
Зі слів виховательки, у медичному ізоляторі вона перебувала десять хвилин. Щойно вийшла до підопічних, то помітила, що серед них немає Сашка. Однак подумала, що дитина побігла у їдальню, куди вони саме збиралися йти обідати. Правда там Сашка теж не було. Відразу Тетяна Адамчук повідомила про зникнення дитини, однак тіло хлопчика знайшли аж через три доби у закинутому колекторі на відстані півкілометра від школи.
Нині підсудна, яку засудили за вчинене до трьох років обмеження волі, намагалася переконати представників Феміди, що вона не винна у смерті дитини, оскільки за закинутий колектор мав би відповідати його власник. Мовляв, якби яма з нечистотами була доглянутою та закритою, то Сашко б туди не втрапив.
Натомість колегія суддів Апеляційного суду Волинської області залишила вирок Локачинського районного суду у законній силі. Суд першої істанції призначив Тетяні Адамчук покарання у вигляді обмеження волі на три роки та звільнив підсудну від призначеного покарання на річний іспитовий термін, залишивши на займаній посаді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Аня Показати IP 27 Листопада 2013 10:01
Ото да,ото засудили.Працюй і далі так гарно виховуй діток,щоб вони зниклаи і гинули.Це таким вихователям довіряти діток, ви що люди,що з вами коїться.Гнати її в три шиї,до корів доглядати їй, а не за дітьми
Ані Показати IP 27 Листопада 2013 10:20
Доглядайте своїх діток, особливо тих в яких проблеми з здоров"ям, самі, а не розпихуйте по інтернатах
Жах Показати IP 27 Листопада 2013 10:23
А що з мамою 7-ми річного хлопчика і чому вона здала його у інтернат, і де батько,бабуся,дідусь.. ??? Шкода хлопчика, а так хотів додому.........
rjynhf Показати IP 27 Листопада 2013 10:49
Все сталося ,люди, через те ,що вихователя змусили виконувати роботу,яку вона не повинна була виконувати,бо ЗА ІЗОЛЯТОР ВІДПОВІДАЄ ЛІКАР І МЕДСЕСТРА. Вони ж там є по штатному розпису,а виконувати невластиві функції заставляє керівник закладу,бо медпрацівники -його родичі. Пенсіонер працюючий не є гут.
ВАлік Показати IP 27 Листопада 2013 11:31
а для чого тоді інтернати щоб їх туди не віддавати на навчання? Інтернати для дітей в яких буде вихователь сидіти і розказувати останні новини села -хто з ким і куди?? !!!!
Я Показати IP 27 Листопада 2013 13:29
"а для чого тоді інтернати щоб їх туди не віддавати на навчання?" А інтернати для дітей, про яких нікому більше піклуватись - сиріт і тих в яких не має нормальних родичів, а не для того щоб батьки таким чином полегшували собі життя.Вони, бачиш, про свою дитину не здатні попіклуватись, а вихователька, яка ще виявляється повинна виконувати і функції нянечки, а може й ще когось, зобов"язана всетежити за десятьма? Так зобов"язана, але чи завжди це можливо? Чому зрештою територія такого закладу не огороджена надійним парканом, чому нема охоронника чи вахтера який би контролював хто заходить чи виходить з території, чому дійсно ніхто не подбав про той злощасний люк? Дуже зручно скидати зараз все на ту виховательку, але якщо щиро, то багато з вас пішло б на таку роботу?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus