USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Затримали афериста, який вимагав викуп за «визволення» полонених

16 Жовтня 2014 12:05
Працівники СБУ затримали 35-річного мешканця Маріуполя, який протягом останніх двох місяців телефонував родичам захоплених терористами людей і від імені бойовиків вимагав гроші за їхнє звільнення. Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-центр СБУ.

Встановили, що шахрай відшукував інформацію про тих, хто потрапив у полон до бойовиків, через Інтернет. Він з’ясовував контактний телефон родичів та зв’язувався з ними. У телефонній розмові аферист представлявся впливовим «ДНРівцем» та пропонував за звільнення полоненого сплатити йому викуп. Гроші необхідно було перерахувати на банківську картку. Сума викупу становила від 5 до 15 тисяч гривень.

Після таких повідомлень родичі полонених у розпачі надсилали кошти, а шахрай після цього одразу знищував сім-картку та на зв'язок із сім’ями зниклих більше не виходив.

Викрити шахрая допомогли рідні одного із зниклих, які попросили почути голос сина, а після відмови звернулися до СБУ.



Наразі зловмисник зізнався у вчиненні трьох таких шахрайських вчинків.

Зловмисника затримали та передали до органів МВС для прийняття процесуального рішення.

«Ми вже не раз застерігали тих, хто шукає близьких і, зрозуміло, хапається за найменший шанс, не починати перемовини з терористами самостійно! Це може виявитися пасткою. І потрапити на шахрая-негідника – це ще найменше зло. Процес повернення людей – делікатний, складний та вимагає професійних знань. Самодіяльність може бути життєво небезпечною як для заручника, так і для його рідних», - наголосив радник СБУ Маркіян Лубківський.

За сприяння Міжвідомчого центру допомоги громадянам у питаннях звільнення полонених, заручників та віднайдення зниклих безвісти з початку його роботи уже звільнено 752 українця.

ЧИТАТИ ЩЕ: ВІЙСЬКОВІ ПОВЕРТАЮТЬСЯ З ПОЛОНУ. СПИСОК. ОНОВЛЕНО
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus