USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Завдяки благодійникам віртуальна прогулянка Луцьком стане реальністю

27 Червня 2013 18:43
Прогулятися Луцьком, оглянути його найвизначніші пам’ятки та просто місця з чудовими краєвидами, перебуваючи за сотні кілометрів від обласного центру Волині - тепер це вже не фантастика, а реальність.
Сьогодні, 27 червня, в головному корпусі Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, під час засідання вченої ради, відбулося вручення обладнання для науково-дослідної лабораторії . Зокрема це ноутбук, фотоапарат, сучасний об’єктив та програмне забезпечення на суму 50 тисяч гривень для реалізації проекту студента географічного факультету Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Артура Опейди.
Проект «Віртуальний Луцьк» нещодавно стартував на базі науково-дослідної лабораторії «Інноваційно-інформаційних технологій у туризмі» за підтримки благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці - Новий Луцьк». Метою проекту є створення окремих панорам міста в 3D-форматі, у перспективі – ці панорами будуть з’єднані між собою, тож глядач зможе побувати на віртуальній екскурсії визначними місцями Луцька.

Для того, щоб здійснити задумане, головному ідейному натхненнику проекту катастрофічно не вистачало елементарного обладнання. Звичайною «мильницею» не виходило зробити дійсно достойний продукт. Із реалізацією віртуальних екскурсій йому допомогли у благодійному фонді «Фонд Ігоря Палиці - Новий Луцьк».

За словами Артура Опейди, створенням 3D-панорам він займається вже чотири роки. Надихнули його на це віртуальні екскурсії столицями світу. Підказку, як і собі таке зробити, знайшов у Інтернеті. У минулому році хлопець створив віртуальну екскурсію замком Любарта. Щоправда, вона вийшла не дуже якісною через відсутність необхідної техніки.
«Тепер же все зможу зробити професійно та якісно. Відтак замок Любарта стане першим об’єктом, в якому за допомогою нової апаратури буде творитися 3D-панорама. У першому варіанті в мене була зима, а тепер вже буду робити літо», - розповідає Артур Опейда.
Кімната-музей Лесі Українки, що розташована біля замку, стане наступним об’єктом уваги студента. Ну, а через кілька років, він планує зробити панорами всього Луцька.
Роботи студента будуть доступні для перегляду на сайті фонду «Фонд Ігоря Палиці - Новий Луцьк».
Також підтримував юнака завідувач кафедри туризму та готельного господарства Східноєвропейського університету імені Лесі Українки Леонід Ільїн. Викладач переконує, що саме за інноваційними технологіями майбутнє в туристичному бізнесі і вдячний, що меценати не стоять осторонь і допомагають популяризувати Луцьк.

Заступник голови правління благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці - Новий Луцьк» Ірина Констанкевич, якій випала місія вручити документи на подароване обладнання ректору вузу Ігорю Коцану, переконує, що нове устаткування забезпечить реалізацію багатьох наукових проектів.
Внесок благодійного фонду вона назвала стартовим, адже доведеться додатково вкладати як фінанси, так й інтелектуальний потенціал, для того, щоб ця програма була реалізована.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus