USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Зеленський пропонує запровадити дворічний мораторій на перевірку ФОПів, окрім «ризикових»

15 Жовтня 2019 20:29
Президент України Володимир Зеленський пропонує запровадити мораторій на перевірку фізичних осіб – підприємців (ФОП) усіх категорій, крім «ризикових», терміном на два роки.

Про це повідомили в Офісі президента після консультацій з представниками підприємців, народними депутатами – співголовами міжфракційного депутатського об’єднання «За ФОПів» та представниками Кабінету міністрів щодо законів «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі і послуг» та «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі і послуг», що запроваджують електронний чек, пише Громадське.

Як зазначила заступник керівника Офісу Президента Юлія Ковалів, електронні чеки для ФОПів запроваджуються з 2021 року. «Тому ті, хто лякають малих підприємців штрафами за невидачу електронного чека вже з нового року, просто вводять людей в оману або відверто маніпулюють», – сказала Ковалів.

Зі свого боку Зеленський зазначив, що умови ведення бізнесу для малих підприємців «необхідно покращувати» і доручив запровадити мораторій на перевірки ФОПів на два роки – для всіх категорій, крім «ризикових», на зразок ювелірного бізнесу.

Також Державна податкова служба повинна надати вже з 1 січня 2020 року додаток для електронних чеків для безкоштовного тестування всім охочим. За словами Зеленського, це необхідно для того, щоб підприємці встигли пристосуватися до змін у законодавстві.

Він також зазначив, що протягом першого року дії закону відповідальність за неправильне ведення звітів була пом’якшена.

ЧИТАТИ ЩЕ: В УРЯДІ ХОЧУТЬ «ПРИКРИТИ» СХЕМУ З ФОП: ДО ЧОГО ГОТУВАТИСЯ

В Офісі також запропонували створити Координаційну раду малих підприємців для опрацювання пропозицій з покращення умов для бізнесу.

«ФОПам фактично гарантована незмінність умов ведення бізнесу. А народні депутати з об’єднання «За ФОПів» уже готують законодавчі ініціативи щодо захисту інтересів малих підприємців. Зокрема, вони працюватимуть над переведенням у електронну форму звітності для ФОПів, спрощенням податкового адміністрування та іншими законодавчими ініціативами», – додала Ковалів.

Зазначимо, що Зеленський вважає, що за допомогою ФОПів компанії уникають законних податків: «Усе що уряд хотів — побороти корумповані схеми, я думаю вони на правильному шляху і це забезпечить нам вихід економіки з тіні», сказав президент під час спілкування з журналістами.

20 вересня депутати ухвалили закони, які зобов'язують ФОПів використовувати касові апарати. Раніше повідомлялось, що ФОПи заборгували державі близько 6 мільярдів гривень податків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus