USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.75 39.95
  • PLN 9.72 9.88

Жителі зруйнованого будинку готові бунтувати. ФОТО

11 Червня 2012 08:54
Мешканці квартир, розташованих у 3-му під’їзді багатоповерхівки на вулиці Рівненській, обіцяють вдатися до акцій протесту, якщо влада не гарантуватиме їм безпечних умов проживання. Також вони стверджують, що причина обвалу – перепланування першого поверху будівлі, де нині знаходиться магазин «Ліга-Нова».
Нагадаємо, 10 червня цей будинок частково обвалився. Руйнування зазнали вісім квартир 1-го та 2-го під’їздів.
По обіді мешканці 3-го під’їзду зібралися поблизу будинку і вимагали зустрічі з мером Луцька Миколою Романюком. Вони стверджували, що їх життя – в смертельній небезпеці. Мовляв, у стінах помешкань з’явилося багато тріщин і житлові площі потрібно визнати аварійними.
Тож вони хотіли, аби міські владці підписали відповідний документ. В разі незгоди, мешканці будинку обіцяли перекрити рух автотранспорту на вулиці Рівненській.
Окрім цього, інший житель розповів, що приблизно 10 років тому під час зведення магазину на 1 поверсі знесли несучі стіни, а на їх місці встановили металеві конструкції, які «нічого не тримають». Також додав, що зараз з магазину вивозять усі речі, бо власники крамниці бояться ще одного обвалу.
До людей підійшла заступник мера Лариса Соколовська, яка пояснила, що експертна комісія оглядала помешкання та визнала їх безпечними для проживання.
Натомість мешканці почали наполягати, аби хтось з чиновників знову ж таки підписав відповідний документ. Після короткої словесної перепалки, до якої приєдналися мер Микола Романюк, начальник міського департаменту ЖКГ Іван Кубіцький та начальник управління капітального будівництва Луцької міськради Леонід Карабан всі зайшли до під’їзду, аби повторно оглянути квартири.

Вони оглянули тріщини в квартирах третього та п’ятого поверхів. Карабан висловив думку, що тріщини не на капітальних стінах, а на так званих перегородках. На його переконання, небезпеки руйнування – немає.




Зрештою, мешканцям запропонували дочекатися засідання обласної комісії, яка займається встановленням причин трагедії.
Голова комісії, перший заступник голови ОДА Олександр Башкаленко вийшов до громадян та запропонував їм повернутися до помешкань. Мовляв, обстеження в під’їзді підтверджують, що там можна жити.
Мешканців такі слова чиновника не влаштували. До бесіди приєднався Романюк, який сказав, що жителі під’їзду можуть переночувати в готелі «Світязь». «Завтра приїде лабораторія і додаткова комісія з Рівного, яка прийме остаточне рішення. Ми вас розуміємо прекрасно», - зауважив посадовець.
Зрештою частина жителів квартир, які розташовані в третьому під’їзді, залишилися ночувати в друзів та сусідів, інші – поїхали до готелю. Їх подальшу долю вирішать завтра, коли прийме рішення рівненська комісія.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 20
ганьба Показати IP 11 Червня 2012 09:17
"перший заступник голови ОДА Олександр Башкаленко вийшов до громадян та запропонував їм повернутися до помешкань. Мовляв, обстеження в під’їзді підтверджують, що там можна жити." завтра приймуть остаточне рішення чи можна жити в будинку... Це голова комісії свідомо направляє людей на небезпеку... ще раз ганба чиновнику!
Семен Показати IP 11 Червня 2012 09:45
перший заступник голови ОДА Олександр Башкаленко сам в одиночестве ночку там провести отказался? Мог бы за вещами присмотреть.
Лучанка до Семен Показати IP 11 Червня 2012 10:24
100% Хай зарплату ту яку вони отримують віддадуть людям, за що їм платять? За що? ЩОБ НЕ ВЗДУМАЛИ ГОЛОСУВАТИ ЗА НИХ НА НАСТ. ВИБОРАХ,ХАЙ ШУКАЮТЬ КРАЩОЇ ДОЛІ ДЕСЬ ДАЛЕКО З ЛУЦЬКА, ЩО ЦЕ ТАКЕ МАЄ БУТИ? ХАЙ БИ САМ ТАМ ЖИВ, НІЧОГО СОБІ!!! ВІН ВМІЄ ПРОПОНУВАТИ? ВІН СЛОВА ДО КУПИ ТОЛКОВОГО ТА МУДРОГО НЕ ВМІЄ ПОЄДНАТИ,не те,що пропонувати-а ми пропонуємо їм всі ПОВНОВАЖЕННЯ СВОЇ СКЛАСТИ!!!
из Луцка до Лучанка Показати IP 12 Червня 2012 15:17
Ага! Прийдет Юля и все сразу заживут, квартиры дадут, старые отремонтируют...!!! :) Не впутывайте уже сюда политику - ВСЕ они одинаковы!!! Или в бюлетнях для голосования пункт ввести - ваши действия в случае несчастных случаев и что вы сделаете? :)))
Правдоруб Показати IP 11 Червня 2012 09:50
Мовчіть люди, мовчіть. Там жити можна, але не довго. Башкаленко, Клімчук, Романюк щось з вами не забажали там переновучати хоч нічку. А ви ж українці терпіть, забрали мову, тепер житло, чекайте поки регіонали заберуть і ваше життя. ТЕРПІТЬ!!!
Лучанка до Правдоруб Показати IP 11 Червня 2012 10:31
Правельно, треба всім єднатисяа не дозволяти не відомо ким так до себе відноситися,це вже не те,що терпіти-це вже взагалі власну гідність кожної поважаючої себе особи повинно було насторожити,хай четають комменти і думають трохи,що це ЗАНАДТО!!! САМІ ТАМ НОЧУЙТЕ,А ЛЮДЯМ ВІДДАЙТЕ НАКРДЕНЕ,ЛЕДАРІ І БЕЗТОЛОЧІ!!!
:) Показати IP 11 Червня 2012 09:51
Башкаленко - "Які обстеження це підтверджують?" Обстеження почнуть робити з понеділка, результати мають оприлюднити в середу ... (приїдуть фахівці з Рівного) Ви просто видаєте бажане за дійсне...
бося Показати IP 11 Червня 2012 09:53
Хай самі там живуть-віддайте постраждалим свої котеджі ви їх побудували за вкрадені в цих же людей гроші які мали дати на ремонт цього будинку
Віктор Показати IP 11 Червня 2012 11:11
Комісія встановить, що винні будівельники які побудували будинок у 1971 році! Невже хтось надіється що покарають когось із чиновників чи власників магазину:)
Циля Анакойхер до Віктор Показати IP 11 Червня 2012 19:13
Звинуватять "папєрєдніків" нинішніх відповідальних осіб. В дусі ПР.
Петя Показати IP 11 Червня 2012 11:25
Слухайте, по всій Україні такий стан з житловим фондом, це питання треба вирішувати на державному рівні, а не Клімчук з Романюком має всі будинки перестроїти в Луцьку. А те, що місцева влада вже знайшла квартири для людей на місці, не звертаючись да презедента, то вже про багато чого говорить. Так що хватить говорити що небудь, а також давайте поможимо хто чим може.
Міська Рада до Петя Показати IP 11 Червня 2012 23:54
квартири мали бути спортсменам - а тепер їх віддаємо постраждалим Спортсмени залишаються з носом
мешканка Луцька Показати IP 11 Червня 2012 12:43
Можу віддати дитячі в хорошому стані речі на (10-12)років. Дійсно, давайте допоможемо. Годі базікати! Світ не без добрих людей
колька Показати IP 11 Червня 2012 18:37
комусь біда а комусь на тій біді-халява,,,,,то були б напевно не українці!
йован Показати IP 11 Червня 2012 18:59
Може той будинок будував рідний для карабана райагробуд
Зоя Показати IP 12 Червня 2012 09:07
Нє ну Соколовська це справжня відьма. Стоїть і сміється нагло в обличчя - "можете жити"! Сама поживи - коли не знаєш чи наступну ніч пеереночуєш. Вони б ще б драдинки дали - щоб людей в хати знов позапихати.
Тетяна Петрівна Показати IP 12 Червня 2012 10:06
це, що ви тут пишете - просто емоції... потрібно писати на бумазі і нести до відповідних чиновників і вимагати... а обурення в інтернеті вам не допоможуть.
ПЕТРО Показати IP 12 Червня 2012 18:02
Соколовську негайно на ночлі в той будинок!Але непотріб,як таких у владу беруть?ВИГНАТИ І НЕ ДАТИ НІДЕ РОБОТИ!!!Хватить мзду брати,люди все знають і бачать,ГАНЬБА!А меру подяка,бо він живе для людей і про них дбає.
невідомий Показати IP 12 Червня 2012 20:41
Думаю, ті, хто має здоровий глузд погодиться, що жити там небезпечно. Зрозуміло, що всім треба надати нове житло.
Я ! Показати IP 12 Червня 2012 23:32
спецы! что соколовская , что башкаленко!без экспертизы в полуразрушенный дом жильцов пускать опасно и дураку должно быть понятно!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus