USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Живу в Німеччині, але моє серце - в Україні, – волинська волонтерка

19 Вересня 2015 08:00
Волинянка, яка проживає в Німеччині, стала співзасновником волонтерської спілки для допомогти Україні у війні з агресором. Про це повідомляє Громадське Волинь.

За останні роки, через так звану АТО, активно почали діяти різноманітні волонтерські об’єднання, які реально допомагають нашим воякам на сході. Окрім України, такі організації почали працювати й за межами нашої держави.

Німецько-українська спілка «Herz für die Ukraine» («Серце з Україною»), яка діє на півночі Німеччини, уже довгий час допомагає воякам української армії та активно працює над розвінчанням російських міфів про війну на сході України серед німців.

Активістами цієї волонтерської спілки є українці, німці, грузини, білоруси, євреї та навіть росіяни. Співголова українсько-німецької спілки «Herz für die Ukraine», доктор медицини Ірина Маркевич родом з Ковеля, але уже довгий час живе у Німеччині. Коли розпочалась так звана АТО вона разом з однодумцями вирішила створити вищезгадану організацію, щоб в той чи інший спосіб допомогти Україні у війні з агресором.

«Основними напрямками роботи нашої спілки є надання матеріальної допомоги медично-гуманітарного напрямку, допомога українським воїнам на сході, співпраця з представництвами нашої організації в Україні. Також важливим напрямком нашої роботи є донесення інформації про війну на сході України. Тобто, ведення прямого діалогу з німецьким суспільством під час акцій, концертів», – зазначає волонтерка.

Співзасновник та представник українсько-німецької спілки «Herz für die Ukraine» в Україні Ігор Климчук, розповідає: «Основним напрямком діяльності спілки в Україні є медична допомога. Ми надавали допомогу 55-му, 69-му воєнним госпіталям. Нещодавно ми передали значну допомогу Дніпропетровській клінічній обласній лікарні імені Мєчнікова. Звичайно, що ми займаємося й іншими напрямками роботи. Якщо є можливість наших колег з Німеччини, або інших небайдужих людей допомагати в інший спосіб, скажімо надати військовий одяг та взуття, то ми відкриті до співпраці».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus