USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.67 40.00
  • PLN 9.75 9.90

ЗМІ дізналися обставини вбивства Михайла Круга

9 Серпня 2019 20:29


    • Убитий у 2002 році співак Михайло Круг був застрелений членом тверської банди Вовки Дмитром Веселовим, який пробрався в його будинок разом з кілером цього ОЗУ Олександром Агеєвим.

      Про це пише Росбалт з посиланням на джерела в правоохоронних органах, знайомі з останніми свідченнями Агеєва, інформує Кореспондент.

      За інформацією агентства, Веселову і Агеєву було доручено вкрасти що-небудь цінне з дому артиста за наказом лідера Вовків Олександра Костенка, відомого як Лом. Костенко, як пише видання, вважав себе головною фігурою тверської мафії і хотів, щоб Круг був ближчим до нього, а не до злодія в законі Олександра Сєвєрова (Саша Сєвєр), тому вирішив, що зможе спрямувати симпатії співака на себе, коли поверне йому вкрадену цінність.

      «Візьміть що-небудь з антикваріату, цінне. Він до мене сам прибіжить», – цитує доручення Костенка бандитам видання.

      Лом окреслив Веселову і Агеєву час, коли Круга не буде вдома, щоб ті без проблем забрали який-небудь предмет антикваріату, проте через 10 хвилин після проникнення грабіжників у котедж артист, його дружина Ірина і теща повернулися назад. Як пише видання, бандити спробували сховатися нагорі, але були виявлені тещею і дружиною співака, який відразу ж побіг на крики жінок. Між Кругом і Веселовим зав’язалася боротьба, під час якої останній двічі вистрілив у шансоньє. Після цього нападники втекли.

      Відзначається, що Костенко, заслухавши доповідь підручних, наказав їм мовчати про те, що трапилося, і, щоб відвести від себе і банди підозри, оголосив нагороду за упіймання вбивць Круга. Ці події «викликали вкрай нервову обстановку в самому угрупованні».

      На початку 2003 року Агеєва заарештували у справі про серію вбивств на замовлення, а Веселов незабаром після цього був застрелений іншим підручним Лома – Олександром Осиповим – з пістолета, який продовжують шукати оперативники. За інформацією агентства, Осипов хотів домогтися від нього компромату на Костенка, щоб здати того міліції, однак Веселов раптово зізнався у вбивстві Круга. Ця інформація стала для Осипова несподіваною, він, як стверджує видання, не витримав – і вбив Веселова.

      Майже всі фігуранти тих подій вже мертві, пише Росбалт: у 2006 році вбили й самого Лома, також невідомі розправилися з водієм автомобіля, на якому Веселов і Агеєв приїхали до будинку Круга в ніч убивства артиста. У живих залишилися Осипов і Агеєв, обидва довічно засуджені, а останній, як зазначає агентство, міг загинути ще в СІЗО, де його могли вбити за наводкою Саші Сєвєра, який, згідно з однією з версій, у 2003-му дізнався про причетність Агеєва до вбивства Круга. Йому також загрожувала небезпека в колонії, але там Агеєв сам убив одного сусіда по камері і покалічив іншого.

      У цілому правоохоронні органи віддавна визначили картину вбивства Круга, і, як очікується, цю справу незабаром передадуть до суду, де або її буде припинено за нереабілітуючими обставинами у разі прохання родичів, або Веселов буде засуджений посмертно. Офіційних коментарів у зв’язку з останньою інформацією по цій справі поки не було.

      Зазначимо, днями стало відомо, що у вбивстві Круга зізнався Агеєв. Але, як з’ясували журналісти, він був лише співучасником.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Луч Показати IP 10 Серпня 2019 06:03
Ну дуже цінна інформація!
хохо до Луч Показати IP 10 Серпня 2019 09:47
як для луцька
Анонім до хохо Показати IP 11 Серпня 2019 13:24
А що не так з Луцьком?Я розумію тебе,приїхав в місто жити з села і вважаєш що 90 % лучан твої односельчани,але тут живуть нормальні люди і цікавляться різною музикою,співаками,а не одним манатіком і лободою,які звучать в селі на діскотеці в клюбі під самогон.Не цікаво не читай.
Лучанин Показати IP 10 Серпня 2019 10:02
Шансон в всі хати, щоб москалів виявляти
Анонім до Лучанин Показати IP 11 Серпня 2019 13:26
Правильно буде в усі домівки,до чого тут шансон до москалів?Так само як твоя голова і розум не сумісні речі.
Саша Показати IP 10 Серпня 2019 12:37
Ого а я і не знав що Круга вбили, ще й так давно!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus