USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Знайдіть роботу - і від вас відчепляться, - біржа праці

12 Травня 2011 13:08
«Треба знайти роботу, і ніхто до тебе не буде мати діла», - заявила директор Волинського обласного центру зайнятості Раїса Кучмук у відповідь на питання про те, чи можливо на Волині забезпечити роботою тих випускників вузів, які навчалися на державному замовленні.

Про це Кучмук заявила в інтерв’ю газеті Відостості.UA .

«Сьогодні держава вимагає від тих, хто навчався на державному замовленні, відпрацювати затрачені на них кошти. Якщо взяти Волинський регіон, ми здатні забезпечити випускників вузів роботою?», - таким було питання до Раїси Кучмук.

«Так, треба знайти роботу, і ніхто до тебе не буде мати діла. Зараз я вже не бачу такої хвилі», - сказала директор центру зайнятості.

«Років чотири тому це був жах. До нас масово йшли історики, я їх називала «істерики», і закачували тут такі істеричні історії про те, що закінчили вуз і не можуть працевлаштуватися… Давайте їм роботу», - сказала Кучмук і додала, що «ми «перебили» цю ситуацію».

«Три роки вже як у Волинському національному, а з 14 січня цього року й у технічному університеті працюють студентські центри кар’єри, де показуємо, які є вакансії, які вимоги до них. Студентські центри працюють і в Рожищенському та Горохівському технікумах. Надаємо інформацію, більше того, приводимо роботодавця, знайомтесь, говоримо, домовляйтесь, цікавтесь перспективою», - сказала Раїса Кучмук.

«Роботодавець є, але він хоче спеціаліста, тож ним треба стати. Два роки тому на одному з «круглих столів» отримала докір, мовляв, чого не закриєте спеціальність «політологія». Таких спеціалістів не треба. Воно мене зачепило. Моя дочка закінчила історичний факультет, спеціальність «політологія». Коли баба в селі запитувала, на кого ж то внучка вчиться, я відповідала: «На політолога». «А що ж вона буде робити?». «Заміж вийде». «О... то добре. То добра професія». І ця репліка з залу заставила мене вивчити ситуацію з працевлаштуванням політологів. Зробили аналіз ринку. Виявляється, люди при роботах. Це державні чиновники, журналісти, радники, громадські діячі, тобто я не побачила безробітних серед політологів, звичайно, якщо шукає собі роботу», - сказала директор Волинського обласного центру зайнятості.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 25
Колишній безробітний Показати IP 12 Травня 2011 14:07
Центр зайнятості - одна з чиновницьких контор, яка пожирає державні гроші, як відомий казковий герой своїх дітей. Робота цієї шарашкіної контори - багато шуму і пилюки з нічого. Вони можуть запропонувати інженеру посаду вантажника, а політологу - прибиральниці. Кучмук має рацію: треба спочатку самотужки знайти роботу (запропонувати себе), а тоді зайти в цю контору і відрекомендуватись: "Я знайшла знайшов) роботу, зніміть мене з обліку". Тобто, усе та брехня, яка виходить від Кучмук, примітивна, як совок для сміття. Виступ Кучмук на будь-яких форумах - це радянський партгоспактив - вона ніколи від цього не відійде. А ще Кучмук поцілила в десятку в тому аспекті, що політологи, які виходять з ВНУ - це справді чиновники і громадські діячі, тобто нічого. Це люди, які нічого не вміють більше робити. Серед журналістів їх є два чи три, які підсунуть під ніс чиновнику диктофон і перепишуть на папір все, що він сказав. Тому немає жодного популізму в тому, щоб сказати: кожна витрачена центром зайнятості гривня - це гроші, яких не дочекались дитячі садки, бібліотеки, хоспіси, пенсіонери, діти-безбатченки. Чому наша держава повинна утримувати найдорожчу і найтупішу бюрократію в світі? Найдорожчу тому, що вона отримує гроші і корумпована, а найтупішу тому, що вона справді найтупіша.
Manhattan Показати IP 12 Травня 2011 14:07
Біржа — організований торгівельний майданчик, на якому відбувається оптова торгівля товарами або цінними паперами у вигляді стандартизованих біржових угод. Державна служба зайнятості аналізує і прогнозує попит та пропозицію на робочу силу, інформує населення й державні органи управління про стан ринку праці. відчуваєте різницю???
Уже безробітний Показати IP 12 Травня 2011 14:56
Цинік Кучмук! Одну зернину кинула в темній кімнаті- хто знайде - зірве джекпот(робоче місце). Скажи куди пішли гроші на створення робочих місць, скільки фактично працює(не на звітності). Різниця = решта відмито!!!
Акула Показати IP 12 Травня 2011 15:18
Робоче місце створює роботодавець
Маша Показати IP 12 Травня 2011 15:52
Центри зайнятості не потрібні. Гроші на вітер. Спеціалісти - некваліфіковані, нечемні. А що вони там роблять? Сидять в Однокласниках... Будучи на обліку, спеціаліст не зацікавлена в роботі, а розповідає колезі, де вчора була і з ким, як в неї болить голова. Це взагалі жах. А як до людей кидаються? Для чого ці Центри? А з семінарів взагалі відпускали додому за 5 хв. зареєструвались і йдіть, бо "накладка". Прийшовши відмічатись почуєш: " Що там у вас з роботою? А для чого нам такі Пані Кучмук і такі Центри зайнятості, якщо вони нічого там не роблять? А зарплати у них - високі, кабінети - просторі, з кондиціонерами. Це за рахунок людей,які працюють!Порядку там немає!!!!!!!Геть такі Центри.
сергій до Маша Показати IP 4 Грудня 2012 23:47
Чому це не потрібні?Це як не є чоч і невелика але фінансова підтримка тому що не завжди можна знайти роботу за 1-2 місяці.А є ще такий нюанс як те що кошти потрібні щоб влаштуватися на іншу роботу(мед.книга,в крайньому разі звернення до платних бірж та ін.)
Веста Показати IP 12 Травня 2011 17:16
ЦЗ дійсно не потрібні. У статусі безробітної я опинялася тричі і жодного разу не була працевлаштована ЦЗ, а коли знаходила роботу сама, то спеціалісти служби зайнятості приписували собі цю засдугу. У ЗУ "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття" є поняття підходяща робота, але інспектори ЦЗ цбого ніби й не знають. Користуючись важкою ситуацією із працевлаштуванням пропонують далеко не підходящу роботу ще й обурюються коли безробітний посміє відмовитися від неї. А скільки на стендах із вакансіями, зокрема в Луцькому ЦЗ неправдивої інформації! Проводять комп"ютерне опитування (щоб дізнатися в якій сфері діяльності ти досягнеш успіху). Виникає запитання Для чого? Інспектор навіть не цікавиться результатом опитування. У мене багато зауважень є до спеціалістів служби зайнятості, але крім людей, які побували у статусі безробітного, цього не зрозуміють. На теперішній час ЦЗ розширяються, збільшуються НАВІЩО? Ці організації тільки "з"їдають" державні гроші. Людям потрібна реальна допомога, яку вони самі собі й надають, не покладаючись на ЦЗ. РОЗІГНАТИ такі служби.
Роботодавець Показати IP 12 Травня 2011 17:17
Цікаві коментарі :) Відчувається що люди які їх пишуть хотіли все готове на блюдичку з "голубою" койомочкой від біржі. А що самі зробили для того щоб знайти роботу? До мене на співбесіду підходять такі писакі і з ходу хочуть зарплату від 2500 грн., кабінет, проплачений мобільний телефон, інтернет. А коли доходить до того що ж ти вмієш робити. Відповідь, що у мене диплом такійто. Мене, як керівника мало цікавить диплом, мене цікавить ЩО ПРЕТЕНДЕНТ ВМІЄ РОБИТИ. А нічого не вміє, буде вчитись. Нехай вчиться, я не проти, але за те що я його вчу, 2500 грн. у місяць я платити не буду. Щодо центру зайнятості і пані Кучмук, то важаю, що у них є чому повчитись іншим держструктурам. Я ніде не відчуваю до себе таку повагу і увагу до мої потреб як на біржі. Податкова і пенсійний - це жах. Ось там дійсно за людину нікого не рахують. А ті гроші що витрачає біржа це гроші в мій розвиток як роботодавця (семінари, навчання, круглі столи). Навіть на екскурсію до мене привозили і школярів і безробітних. І це гроші в розвиток тих, хто в 30-40-50 років втратив роботу. Хто коли в житті їх вчив як шукати роботу, як писати резюме, як вести телефонну розмову з роботодавцем і т.д.? Коли останній раз вони проходили підвищення квалвфікації до звільнення? Біржа їх всьому цьому вчить, і змушує бути активними, а не соціалами.
Ната Показати IP 12 Травня 2011 17:31
Цілком погоджуюсь з Машею і Колишнім безробітним, сама пройшла через центр зайнятості і "спеціалітів", від яких при першому ж візиті вислухала, на всякий випадок ,що " в центрі зайнятості треба роботу шукати, а не допомогу по безробіттю", проти чого, до речі, я зовсім і не заперечую, а десь на третьому візиті вже і докори посипались, а чого це я роботу не шукаю, а що ж я тоді роблю, власне, звернувшись до центру зайнятості? в результаті роботу, на щастя, я знайшла сама. Ще хочу наголосити, що центр зайнятості, як державна структура повинен боротись з віковою дискрімінацією, вони ж спокійно співпрацюють з роботодавцями вимоги яких "до 30, до 35 і т. д. років", фіг таким роботодавцям, а не дотації, а то виходить, що коли 35, вже не кажучи про 40 років, то або йди в двірники чи прибиральниці, чи відразу помирай. Дебільний менталітет!
Мала справу з ЦЗ Показати IP 12 Травня 2011 17:38
Пише "роботодавець" з центру зайнятості. Неграмотний полішук з Ракового Лісу або Рудки Шерстинської, де ще на лампочку Ілліча з сокирою кидаються. Або "роботодавець" по копанню вручну канав і ям для сміття.
О Показати IP 12 Травня 2011 17:38
Ой не смішіть! Хто в нас такі зарплати платить 2500?, ще про соціальний пакет згадайте. Всі хочуть загрузити по повній, а платити по мінімуму.
Веста Показати IP 12 Травня 2011 17:45
Я Вас вітаю, Роботодавцю.Повторюю саме для Вас, що отримавши диплом про вищу освіту, я жодного дня не працювала за спеціальністю, амбіцій і високих вимог щодо зарплати у мене не було, мені потрібна лише робота, адже на вихованні тоді у мене була малолітня дитина. І що? А я за навчання у ВНЗ платила з власної кишені, навчалася на відмінно. І що? Кому потрібен такий спеціаліст, який вміє працювати, хоче працювати, а ЦЗ ніщо не може запропонувати. Навіть по співбесідах, яких я проходила (інформацію брала саме у ЦЗ) виявлялася або застарілою, або ж неправдивою. От і приходиш до роботодавця, а на тебе дивляться як на прибульця і не розуміють, що ти від них хочеш. Починаєш пояснювати де взяв інформацію щодо вакансії в їх організації.
Модерн Показати IP 12 Травня 2011 17:58
Повністю згоден з Роботодавцем щодо методів роботи центру зайнятості, пенсійного і податкової.
Григорій Григорович Показати IP 12 Травня 2011 18:08
Центр зайнятості єдина кантора яка на сьогодні надає фінансову підтримку майбутнім підприємцям та діючим підприємствам. Три роки тому я взяв допомогу і став підприємцем. Вже маю 6 ОФІЦІЙНИХ працівників. На сьогдні отримую дотацію від біржі. І персоналу біржі потрібно молоко давати за шкідливість. Персонал там супер. Не женіть на них.
Lenysa Показати IP 12 Травня 2011 21:59
Народ, може хватить поливати тих, хто може тобі допомогти, якшо ТИ САМ ТОГО ХОЧЕШ. Я сама була клієнтом біржі і знаю на своїй шкурі, Робота сама не прийде- її треба шукати. З приводу семінарів неправда - там цікаво - агрошкола- респект!!!! Я і підприємницьку вирішила відкрити - біржа грошима допомогла.А роз'яснення хто вам дасть ПОДАТКОВА?????? Так шо давайте не будемо жити по принципу " лучший метод защити- это нападенее". У нас якшо хтось і робить, то його завжди і поганяють. А якшо на вас хтось накричав, то чого не пішли до Кучмук - я бачила яка у неї дисципліна.
Антон Показати IP 13 Травня 2011 08:34
Персонал там - дівки. Неодноразово чув,як приходив відмічатись, лайливі слова, або взагалі крик. Ведуть себе неадекватно. Їх ще самих потрібно вчити і вчити.
Пересічний українець Показати IP 13 Травня 2011 09:16
Мабудь "роботодавець" І Гр. гр. працюють заступниками у пані К. Не задоволені люди центром. Адже насправді всі шукають самі роботу, а центри приписують собі цю заслугу. По районах взагалі жах. Ці пани з центрів - не підступися до них. І насправді як показати свою роботу вони знають, а реально це зовсім не так. Коли час від часу без пояснень знімають з обліку людей, щоб підтягнути показники це є і реальна картина наших цетрів зайнятості. Чи не так пані К?
Ліля Показати IP 13 Травня 2011 09:20
Центр зайнятості - зброд ніщих і лузерів. А працівникам за це платять зарплату. Ця контора нікому не потрібна! Що вони хорошого роблять? Що роблять ЦЗ? Здирають з працюючих гроші і мають собі зарплати, шикарні кабінети. А Пенсійний і Податкова - працюють, а не грають в ігри,як працівники ЦЗ.
Семен Показати IP 13 Травня 2011 10:52
Ліля, Ви напевно в податковій працюєте ;)
не эксперт Показати IP 13 Травня 2011 11:37
В этой конторе нужно оставить один отдел для регистрации трудовых договоров,остальных "на кислород".При входе плакат:"Вакансий нет",на выходе плакат:"Ну что,убедились?!" и выдавать брошюру с вариантами мест,куда можно засунуть диплом.
Настя Показати IP 13 Травня 2011 14:32
Критикувати завжди легко!Важче щось зробити самому і кимось бути в цьому житті.Критикани, поцікавтесь скільки випускників шкіл села, в батьків яких немає грошей, пройшло навчання за направленням центрів зайнятості за різними професіями і працевлаштувались.А недбалі працівники є у кожній установі - це людський фактор.
Фаня Показати IP 13 Травня 2011 16:10
90% людей, які стоять на біржі, прийшли туди гроші отримувати і довідки для отримання ще грошей в собезі, а не роботу шукати. А ті, хто шукають на біржі не затримуються. Яка ще з державних установ безкоштовно вчить, кожного місяця платить та ще й для відкриття бізнесу гроші дає. Моя бухгалтерша каже, що тільки біржа повідомляє про різні зміни в законах, звітах, бланках і т.д., а от інші, наприклад пенсійний чи та сама податкова нічого не повідомляє, а приходишь до них і там не так написали, там не такий бланк. А як питаєш, то у відповідь - ми вам шо довідкове бюро.
Приватний підприємець Пуха Олександр Сергійович Показати IP 13 Травня 2011 16:34
Шановні дописувачі, мене дивує Ваша агресивна брехливість (даруйте за грубість)і елементарна неграмотність. Я сам прийшов у службу зайнятості у 1999 році безробітним. Мене направили на навчання - я отримав другу вищу освіту, економічну, після чого започаткував свій бізнес. Після цього мені у центрі зайнятості при потребі підбирають працівників. Треба сказати, підбирають добре, а от безробітні, яких до мене скеровують, часто-густо просять їм у направленнях відмітити відмову роботодавця. Це так вони робити "хочуть". Крім того, мою діяльність служба зайнятості підтримує фінансово - надає дотацію при працевлаштуванні випускниць училища, які тільки через півроку щось до ладу можуть робити. Та це єдина служба, яка дає гроші - і безробітним, і роботодавцям. Чи Вам ще десь отак просто за добрий день кошти дають? А Вам, хто пише, що на біржі і грубі, і невиховані спеціалісти, я пораджу спочатку навчитись коми у реченнях розставляти, бо любий кваліфікований фахівець повинен бути найперше грамотним. Бо який він інакше кваліфікований? І який фахівець, коли рідною мовою пише безграмотно? І якщо Вам так погано на біржі, то чого Ви туди ідете? От я іду, бо мені там конкретно допомагають. І прізвище своє за вигаданими ніками не приховую, бо кажу правду.
Акула Показати IP 13 Травня 2011 16:42
Чому ж Волинські новини витягли із інтерв"ю директора саме такі фрази? А те що варте упустили. Директору обласного центру зайнятості - 50. Скажіть хто в такі важкі часи зумів стати директором школи у 21 рік, головою колгоспу в 29,пізніше головою сільради. В Радянські часи займати такі посади - це честь і хвала (лінивих,неучів та за гроші тоді на посади не приймали). А зараз хто винен що роботодавець бере своїх? скажіть пані Кучмук саме створює робоче місце чи роботодавець? Служба це посередних між безробітним і роботодавцем. сама була безробітною в 2000 році. Тоді я на курсах навчилася всього, що мені потрібно було для подальшої роботи, ще й стипендію отримувала. Хто не лінівий і хоче знайти роботу, той її обовязково знайде, головне не втрачати надію..
Юля Показати IP 13 Травня 2011 16:56
Так, на біржі погано, краще щоб не виникало потреби туди йти, але коли опинився без роботи, то маєш повне право іти на біржу, бо по перше, поки працюєш з зарплати справно вираховують податки, отже маєш право на сумнозвісну допомогу по безробіттю, то з якого це доброго дива її комусь дарувати, по друге, на який біс тоді ті помпезні центри зайнятості з батальйонами спеціалістів офісною технікою, настирливою рекламою в ЗМІ,державні гроші, які на все це витрачаються, якщо бачте ми ще й не повинні туди йти, коли щось не подобається, а шукати роботу самотужки, коли є люди, яким саме за це платять зарплату. Давайте тоді вчитися самі, лікуватися самі, одяг шити самі і взагалі перейдем на натуральне господарство. А щоб ми себе не почували в центрі зайнятості незваними бідними родичами, якраз і є обов"язоком спеціалістів цієї установи.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus