USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Звання кращих вчителів року здобули лучани. ФОТО. ВІДЕО

16 Травня 2013 14:32
Кращих педагогів Волині, які продемонстрували високий рівень підготовки та педагогічної майстерності в обласному етапі Всеукраїнського конкурсу «Вчитель року 2013», визначили.

Переможцями конкурсу стали 5 педагогів із Луцька, серед лауреатів конкурсу 20 кращих вчителів з усіх куточків області.

Про це стало відомо під час урочистостей з нагоди підбиття підсумків обласного туру Всеукраїнського конкурсу «Вчитель року 2013» 16 травня.

Звання переможця обласного етапу Всеукраїнського конкурсу «Вчитель року 2013» отримали 5 педагогів із Луцька: вчитель інформатики комунального закладу «Луцький навчально-виховний комплекс №9 Луцької міської ради» Оксана Лабнюк, вчитель фізики комунального закладу «Луцька гімназія №21 імені Михайла Кравчука Луцької міської ради» Вероніка Захарчук, вчитель російської мови комунального закладу «Луцький навчально-виховний комплекс «загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №22-ліцей» Луцької міської ради» Інна Герасимюк, вчитель французької мови комунального закладу «Луцька гімназія №18 Луцької міської ради» Тетяна Лукащук, учитель музичного мистецтва комунального закладу «Луцький навчально-виховний комплекс №9 Луцької міської ради» Марина Приходько.

За словами начальника обласного управління освіти та науки Олександра Хомича, перший крок до успіху всі 57 учасників обласного етапу Всеукраїнського конкурсу «Вчитель року», розпочали тоді, коли провели свій перший урок фізики, інформатики, російської чи французької мови чи музичного мистецтва, коли розпочинали свою педагогічну кар’єру.

«Після того у них були сотні, а в когось і тисячі уроків, а з ними - труднощі та здобутки, напевно, сльози гіркоти і сльози радощів. Найголовніше у них не було зневіри у дитину і була віра у свою «святу» роботу. Для кожного учасника конкурсу «Вчитель року» - своєрідний Олімп і, зрозуміло, що на нього сходять сильніші, ті, хто має великий талант і велике прагнення до перемоги», - наголосив головний освітянин області.

Тимчасовий виконувач обов’язків ректора Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти Валентина Вітюк, своєю чергою, наголосила що Волині є чим питатись, бо педагоги з нашої області за кількістю переможців та лауреатів Всеукраїнського конкурсу «Вчитель року» розділяють першість з Київською областю. Такі перемоги, за її словами, - спільна праця багатьох людей, і педагогів, і працівників навчально-методичних установ, а працюють педагоги заради дітей і лише їхнє бачення та вміння застосовувати знання, які вони отримують на практиці, є найбільшим пошануванням учительської праці.

Привітати переможців та лауреатів конкурсу завітали голова Волинської обласної ради Володимир Войтович, заступник голови Волинської обласної державної адміністрації Олександр Курилюк, директори шкіл, освітяни, методисти та родичі номінованих.

У перервах між виступами та нагородженням переможців конкурсу, учасників урочистостей розважали піснями та музично-хореографічними постановками.






























Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Одна з мам Показати IP 16 Травня 2013 14:52
Дуже хочеться вірити, що переможці дійсно "повернуті лицем" до дітей. А то сьогодні багато вчителів мабуть і не читали В. Сухомлинського "Серце віддаю дітям"
Та сама мама Показати IP 16 Травня 2013 15:03
Коли його (В.Сухомлинського) запитували: ”Що саме головне було в його житті? ”, він відповідав: ”Любов до дітей!” Щира любов до дітей і справжня педагогічна культура, по Сухомлинському, поняття нерозривні. Він вважав, що вчитель зобов'язаний уміти дорожити дитячою довірою, щадити беззахисність дітей, бути для нього втіленням добра і справедливості. Без цих якостей не може бути вчителя. А-у...де Ви, Вчителі, а не "сухарі"- викладачі, статисти та аналітики? Мій "материнський стаж" аж 25 років, 2-є школярів і лише...5-6 Вчителів, яких мої діти згадують з теплотою...Жаль, великий жаль...
Учениця Показати IP 16 Травня 2013 15:29
Особливо хочеться зазначити вчителя НВК №26 м.Луцька української мові і літератури Супрунюк Світлану Володимирівну, яка під час уроку могла сказати дитині "поверни свої углоблі" та дуже багато інших перлів у такому стилі. Вже достатньо багато часу пройшло після закінчення школи, а негатив та неприємні спогади лишилися від такого педагога.
Учениця 2 Показати IP 16 Травня 2013 16:04
Та Супрунюк з 26 школи чітко розмежовувала дітей простих батьків від дітей заможних батьків.Була кагорта любимчиків, чиї оцінки систематично завищувалися, а інші діти відкрито принижувалися нею.
учень до Учениця 2 Показати IP 16 Травня 2013 19:41
шо ви до неї пристали? Не вміли з нею общатись, то сопіть в дві дирки! А як ше падружку її не згадали, Мулько по-моєму, тоже нічо!
***** Показати IP 16 Травня 2013 19:55
Я вчитель. Обожнюю свою професію. Щаслива, що працюю за покликанням. Дітям віддаю знання, любов і сили - духовні і фізичні. Розумію, що до ідеалу далеко. Є кращі. Тому постійно вчуся. Інакше як можна навчати інших?
інша мама Показати IP 16 Травня 2013 22:16
Дуже шкода, що люди не можуть просто порадіти успіхам одних учителів, а згадують недоліки інших. У моїх дітей чуйні та мудрі вчителі. Велике Спасибі їм.
Автор Показати IP 16 Травня 2013 22:23
А я сама за освітою - вчитель і сьогоднібули моменти, коли я жалкувала, що не пішла в школу. Сухомлинський та Макаренко - не єдині педагоги. А методи роботи Амонашвілі з дітьми навіть через 30 років актуальні і зараз подаються, як новаторські. Скажу одне, з нашого випуску в школу і дошкіьні заклади пішли не найкращі студенти. Хотілося б вірити, що вони з роками чогось навчаться і зрозуміють, що вчитися потрібно все життя. А зустріч, справді, буда дуже тепла. До речі, це найкраще організований захід, на якому я була, як журналіст.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus