USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Горохівській райлікарні відкрили інфекційне відділення

31 Грудня 2008 17:27
Пацієнти інфекційного відділення Горохівської центральної районної лікарні відтепер лежатимуть не в палатах, а у новеньких боксах. Відкриття реконструйованого закладу відбулось за участі голови Волинської облдержадміністрації Миколи Романюка, - повідомляє репортер «Волинських Новин».
За словами завідувачки інфекційного відділення районної лікарні Марії Зелюк, відновлене відділення працює вже близько тижня. Наразі у ньому перебуває десятеро пацієнтів, шестеро з яких поступили саме у день відкриття.
Також вона розповіла, що персоналу дуже приємно працювати у реконструйованому відділені. Хворих, як розповіла та показала пані Зелюк, кладуть тепер не до палат, а до окремих боксів – маленьких кімнат на два ліжка.
«Окрема інфекція – окремий бокс», - пояснила завідувачка відділенням. У таких палатах є вихід на вулицю і спеціальні віконечка, через які пацієнтам подають їжу.
Микола Романюк задоволений, що спільними зусиллями таки вдалось реконструювати заклад та осучаснити його. «Потрібно менше говорити про кризу, а більше хороших справ робити», - зауважив він.
У коментарі Марія Зелюк зазначила, що таки ще не вистачає нового обладнання. Тому поки використовують старе. «Будемо надіятись на матеріальну допомогу від спонсорів та депутатів», - висловила свої сподівання лікар.
Радник голови облради Володимир Банада зазначив, що бюджет області і надалі підтримуватиме програми по фінансуванню об’єктів охорони здоров’я.
Додатково:
Вартість робіт з реконструкції інфекційного відділення Горохівської центральної райлікарні становить 1,9 мільйона гривень. Власне, профінансовано майже півтора мільйона, з яких 400 тисяч гривень – кошти державного бюджету, 550 тисяч гривень – обласного бюджету. Окрім того, півмільйона гривень виділили з районної казни.
Інфекційне відділення розраховане на 23 ліжка: 8 дитячих та 15 дорослих.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus