USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Шахтар» розгромно програв «Наполі» у Лізі чемпіонів

22 Листопада 2017 07:40
Пропустивши три сухі м'ячі у другому таймі, донецький «Шахтар» програв італійському «Наполі». Тому доля путівки за вихід у плей-офф Ліги чемпіонів вирішиться для донеччан вже у наступному поєдинку проти англійсьського «Манчестер Сіті».

Матч відбувся 21 листопада на стадіоні Сан-Паоло в італійському Неаполі.

Перед матчем

Одне очко – саме стільки потрібно донецькому «Шахтарю», аби потрапити у плей-офф Ліги чемпіонів. Втім, донеччанам буде нелегко його здобути, адже сьогодні вони мали зіграти не проти абикого, у суперниках - італійське «Наполі». Багато вболівальників скажуть, що «гірники» вже перемагали італійців у цій Лізі чемпіонів, проте сьогоднішній поєдинок пройде в Італії і донеччани будуть позбавлені підтримки власних вболівальників. Якщо сьогодні «гірникам» не вдасться зіграти бодай у нічию, то у наступному поєдинку проти «Манчестер Сіті» потрібний результат буде здобути ще важче. Саме «Наполі» та «Манчестер Сіті» вважали основними претендентами на вихід у плей-офф перед стартом групового турніру, проте «Шахтар» зумів втрутитися в боротьбу та знаходиться за крок від виходу з групи.

Італійцям у поєдинку не було нічого втрачати, адже лише перемога дозволила б їм продовжити боротьбу за вихід у плей-офф. Наразі неаполітанці займають першу сходинку в італійському чемпіонаті, в останньому поєдинку вони мінімально перемогли «Мілан» - 2:1. «Шахтар» теж лідирує у чемпіонаті, проте в останньому поєдинку команда з Донецька поступилася «Олександрії» - 1:2.

Перед поєдинком тренер «Шахтаря» Пауло Фонсека не скупився на дифірамби суперникам, назвавши «Наполі» найкращою італійською командою, втім зауважив, що його команда ще може здивувати італійців.

Тренер неаполітанців Мауріціо Саррі головною зброєю «Шахтаря» назвав швидкість. Також він зазначив, що обіграти донецьку команду буде не легко.

Перший тайм

Італійці на правах господарів активніше розпочали матч: Кальєхон вже на першій хвилині намагався вразити ворота П'ятова, проте Андрій не дозволив цього зробити.

На 5 хвилині «гірники» заробили свій перший кутовий у матчі, після розіграшу якого, удару з дальньої дистанції завдавав Тайсон.

«Шахтар» вже на 10 хвилині міг відкривати рахунок: після перехвату Феррейри у центрі поля донеччани організували контратаку, у якій Тайсон, отримавши пас від Фреда, пробив зовсім поруч зі стійкою.

Незважаючи на те, що «Наполі» потрібна була лише перемога, італійці не поспішали стрімголов бігти в атаку. Так, неаполітанці більше контролювали м'яч, втім до серйозних моментів не доходило.

Лише на 28 хвилині Інсіньє отримав розрізний пас від Гамшика та обвідним ударом намагався поцілити у ворота «Шахтаря» - сейв П'ятова. Вже через хвилини вище воріт з дальньої дистанції пробивав Гамшик.

«Гірники» намагалися відповідати на атаки неаполітанців: після прострілу від Ісмаілі небезпечно пробивав Марлос, втім голкіпер італійців Рейна «потягнув» удар у ближній кут. На 41 хвилині з-за меж штрафної пробивав Фред - Рейна на місці.

Незважаючи на нулі на табло, перший тайм видався доволі цікавим, адже команди мали достатню кількість моментів для взяття воріт.

Другий тайм

Стартову десятихвилинку другої половини зустрічі активніше розпочали неаполітанці. Час працював на «Шахтар», тому футболісти італійської команди поспішали та часто били з дальньої дистанції.

На 56 хвилині Інсіньє просто шедевральним м'ячем відкрив рахунок у матчі: накрутивши кілька гравців донецької команди, італієць ударом з-за меж штрафної відправив м'яч у «дев'ятку» воріт П'ятова - 1:0.

Тепер «Шахтар» знаходився у ролі доганяючої команди - «гірникам» потрібно було забивати. Після розіграної комбінації з неробочої правої ноги пробивав Марлос, тому удар вийшов не зовсім сильним і Рейна без особливих проблем забрав м'яч до рук.

Футболісти «Шахтаря» багато прострілювали до штрафної неаполітанців, втім ці передачі не знаходили адресатів.

На 69 хвилині після помилки Бутка, який невдало відлавав на П'ятова, Зеліньскі міг подвоювати рахунок, але не зміг поцілити у пусті ворота.

Пауло Фонсека намагався посилити атакувальний потенціал своєї команди, замінивши опорника Степаненка на гравця більш атакувального плану Алана Патріка.

«Наполі» на 78 хвилині отримало право на штрафний з небезпечної позиції, але Мертенс не зміг поцілити у ствір воріт, пробивши не надто вдало. Втім, вже через три хвилини Мертенс та Зєліньскі просто розірвали оборону «Шахтаря», розігравши «стіночку», після якої поляк розстріляв ворота П'ятова - 2:0.

А на 83 хвилині автор гольової передачі у попередньому взятті воріт Мертенс остаточно добив донеччан, забивши ударом головою після кутового - 3:0.

Відтак, «Шахтар» поступився «Наполі» та відклав питання вирішення долі путівки у плей-офф Ліги Чемпіонів до матчу з англійським «Манчестер Сіті».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ДВ Показати IP 22 Листопада 2017 09:30
По ігрі можна зрозуміти, що матч продали ...
жесть до ДВ Показати IP 22 Листопада 2017 11:27
ага, а 3 виграшні купили, логіка нереальна

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus