USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Американські баскетболісти приїхали в Луцьк. Дехто лишається. ФОТО

9 Вересня 2013 10:49
До Луцька завітала американська баскетбольна команда «Living The Dream» у рамках туру містами України та Польщі.

Відкрите тренування від головного тренера команди Джека Кейтса та товариський матч між «Living The Dream» та «Волиньбаскет-94» відбулися 8 вересня у Луцьку.

Як розповів Волинським Новинам головний тренер БК «Волиньбаскет» Сергій Смітюх, організувала тур американської команди «Living The Dream» містами України Асоціація Християн Спортсменів України.

Команда вже виступала у Києві та Житомирі. Окрім того, головний тренер американської команди проводив у Луцьку «Тренерську клініку» - майстер-клас для тренерів та юних баскетболістів. Він демонстрував, як зазвичай організовують тренування у коледжах Америки, показував та розповідав про це дітям.

Закінчилося все товариською грою між командами «Living The Dream» та «Волиньбаскет-94» (молоді вихованці підсилені трьома старшими гравцями). У перерві між другою та третьою чвертю гри жіноча команда «Dribble for Destiny» демонструвала майстерність володіння баскетбольним м’ячем, дриблінг та трюки.









Як повідомив Сергій Смітюх, гравці американської команди – хлопці, які навчалися в університетах, на доволі серйозному рівні грали в баскетбол. Вони шукають можливість знайти для себе команду, і, можливо, хтось з них залишиться в Україні. Декількома гравцями вже зацікавилися українські команди.






«Основне спрямування заходу – популяризація баскетболу. Команда «Living The Dream» пропагує баскетбол в різних країнах світу, вони мають також християнське спрямування. З Луцька американці одразу їдуть в Польщу, де організовують турнір. У нас вони провели відкрите тренування, де наші дівчата 1998-2002 року народження слухали, гадаю, їм було цікаво.

Ми планували, що товариський матч зіграє перша команда «Волиньбаскет», але у нас є фінансові проблеми, перша команда ще не зібралася, тому гратимуть вихованці 1994-1995 року народження.

Ми хочемо показати, що баскетбол у Луцьку є, і його люблять дивитися. Зібралося чимало публіки, незважаючи на те, що ми не надто анонсували цей матч.

Ми переглядаємо, хто з наших молодих вихованців готовий грати на такому рівні. Рівень американської команди доволі високий - це гравці NCAA, студентської баскетбольної ліги США. Один гравець вже фактично підписав контракт з командою з Запоріжжя, яка грає в українській суперлізі», - розповів тренер БК «Волиньбаскет» Дмитро Чайковський.




Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus