USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Бійцівська вдача «Волині» – заслуга Кварцяного, - захисник донеччан

20 Січня 2014 15:44
Захисник донецького «Шахтаря» і національної збірної України В'ячеслав Шевчук розповів про сім’ю, успіхи й поразки у футболі, з ким відзначає урочисті події і в чому сила Віталія Кварцяного, інформує «Волинь-нова».

— Чи був успішний минулий рік?

— Безумовно, це був найщасливіший рік. Передусім тому, що моя чарівна дружина Інна подарувала мені донечку Стефанію. До речі, про її появу на світ я дізнався в перерві матчу «Шахтар» — «Динамо» (3:1), який грали 4 серпня. Ця подія не тільки ощасливила мене, а й стала подарунком батькові на його день народження. — Славо, все це стосується особистого життя. А яким був рік 2013-й на спортивному фронті?

— У минулому сезоні ми знову завоювали золоті медалі національного чемпіонату, здобули Кубок України, завершили груповий турнір до чемпіонату світу в Бразилії, виступали у європейській Лізі чемпіонів.

— Гадаю, що два останні турніри залишили у тебе дещо гіркуватий присмак.

— Дійсно. Шкода, що не пробилися на мундіаль 2014 року, що не подолали груповий бар'єр Ліги чемпіонів. Але що вдієш, футбол — непередбачуваний. Тепер уже перед нами нові цілі, нові завдання у Лізі Європи, чемпіонаті й розіграші Кубка України. Зрозуміло, що усі турніри плануємо виграти.

— Чи вдалося тобі відпочити у міжсезоння?

— Так, з дружиною 10 днів провів в Об'єднаних Арабських Еміратах. Але й там, як і у перші дні нового року в Донецьку, я не забув про футбол — бігав кроси, плавав, займався «фізикою».

— Доводилося чути, що у «Шахтарі» є два табори — український і бразильський…

— Це абсурд. Ніколи не було такого поділу. Між гравцями панують найтісніші стосунки і повне взаєморозуміння як на футбольному полі, так і в побуті, у вільний від ігор час. Хіба могла б команда раз у раз домагатися успіхів, якби всі ми не були однією сім'єю.

— Як часто зустрічаєтесь, спілкуєтеся з президентом клубу Ринатом Ахметовим?

— Він приїжджає до нас на тренування, часом заходить до роздягальні після матчів, разом з ним відзначаємо різні урочисті події.

— Ти не ображаєшся на «Волинь», яка, образно кажучи, підставила гірникам ногу в чемпіонаті?

— Якщо й ображатися, то тільки самим на себе. Не підготувалися як слід до цього матчу. Мабуть, недооцінили бійцівської вдачі лучан, які опустили багатьох нас із небес на грішну землю. Тут треба добре слово сказати про Віталія Кварцяного. Він великий майстер налаштовувати футболістів на матчі з сильними суперниками.

— Славо, ти людина, очевидно, не забобонна, якщо уже тривалий час граєш під чортовою дюжиною — № 13. Поміняти номер не маєш бажання?

— А хіба дата народження людини змінюється? У моїх документах зазначено, що народився 13 травня 1979 року. Ось вам і відповідь.

— І на закінчення нашої розмови. У нинішньому році в Бразилії пройде чемпіонат світу з футболу. Які збірні, на твою думку, стануть призерами?

— Німеччина, Іспанія і Франція, якщо буде грати на такому рівні, як і проти збірної України в повторному матчі плей–оф.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus