USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Честь Волині на чемпіонаті світу з боротьби сумо захищав юний любомльчанин

17 Жовтня 2008 08:54
Нещодавно в Естонії завершився чемпіонат світу з боротьби сумо серед дорослих та Першість світу серед юніорів. Про це повідомляють 17 жовтня «Волинські Новини».
Як інформує офіційний сайт Любомльської РДА, у змаганнях беруть участь спортсмени, які займаються боротьбою дзюдо, самбо, класичною та вільною і крім цього набули навиків у боротьбі сумо. В Естонію прибули збірні майже 40 країн.
За молодіжну збірну України виступав вихованець обласної школи олімпійського резерву, учень 10-А класу ЗОШ № 3 міста Любомля Михайло Склянчук. Готували спортсмена до змагань тренер Олексій Чунь та Заслужений тренер України Анатолій Бондарєв. До речі, Михайло був єдиним представником з Волині у складі збірної.
В числі учасників головний претендент на світове «золото» — збірна Японії. Михайло Склянчук виступав у номінації «команда-стінка». Тобто по три спортсмени з кожної країни за олімпійською системою боролися за схемою 3:3 до перемоги однієї з команд.
В гострих безкомпромісних поєдинках наша збірна перемогла спортсменів Грузії, Фінляндії, у півфіналі поступилася дуже сильній команді Єгипту, але в боротьбі за третє місце перемогла збірну Болгарії. Таким чином були завойовані бронзові медалі. Перше місце, як і очікувалося, посіли спортсмени Японії, другими були єгиптяни. За словами Президента Федерації Сумо України Сергія Коробка, Михайло виступив достойно.
Довідково:
До недавнього часу юнак займався дзюдо (тренер Олексій Чунь). Був багаторазовим переможцем першості області, обласного турніру «Кубок Любомля», дворазовим призером міжнародних турнів (у Ялті та Одесі), дворазовим переможцем першості МОН України. Він кандидат у майстри спорту. Зараз паралельно зайнявся боротьбою сумо. Між іншим, «чистих» сумоїстів в Україні немає.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus