USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

«Чорноморець» - «Волинь»: розвідка ВН. ФОТО

4 Жовтня 2013 19:00
Сім перемог поспіль у кишені Григорчука
Після програної битви у Луганську, «хрестоносці» Волинського воєводства під командуванням великого магістра ордену Віталія Кварцяного вирушать за Святим Граалем до Південної Пальміри.
Жарти жартами, але обом командам зараз не до гумору. «Волині» потрібно набирати очки, аби відірватися від команд-аутсайдерів, «Чорноморцю» - щоби закріпити свою перевагу над «Динамо», впевнено перебуваючи у єврокубковій зоні.
Розпочали чемпіонат одесити не надто вдало, зігравши двічі поспіль внічию. До того ж, гравці Романа Григорчука пропустили м’яч від «Ворскли» на останніх секундах матчу. Далі була мінімальна поразка від «Шахтаря» і перемога над «МеталДоном». А закономірна «вікторія» у рамках п’ятого туру над «Динамо» стала невеличкою сенсацією. До останньої гри з дніпропетровцями «Чорноморець» здобув сім перемог поспіль! Окрім того, в єврокубках було «бите» загребське «Динамо».
Достовірно невідомо чи на руку волинянам те, що посеред тижня «Чорноморець» приймав «ПСВ». Однак одесити грали вдома і не витратили часу на важку дорогу. Та й наші опоненти за п’ятницю та суботу відпочинуть. Окрім того, «чорно-сині» прагнуть взяти реванш за дві поразки поспіль.

Проти «моряків» ефективний постійний пресинг
Минулого сезону лучани в Одесі подарували своїм фанатам приємний сюрприз, перемігши господарів - 0:2 (Ізворану, Бікфалві). У грі-відповіді «моряки» з таким самим рахунком реваншували (Бакай, Сантана). Зараз підопічні Романа Григорчука у значно кращій формі, аніж рік тому. Навіть здобуте очко в Одесі буде для лучан за щастя.
Але футбол тим і цікавий, що у ньому мають місце несподівані результати. Тому шанси на рівних повоювати з одеситами є. Якщо «Чорноморець» має в наявності чимало технічних гравців, то «Волинь» Кварцяного здатна, як в грі проти «Динамо», показувати хорошу «фізику». Хоча, на жаль, у цьому сезоні лучани чомусь підсідають у другому таймі. З восьми пропущених м’ячів у чемпіонаті, одесити в другому таймі отримали аж шість! Але все ж їхня властивість мало пропускати вражає – менше разів із сітки воріт діставав шкіряного лишень «Металіст»!
Пресинг на половині поля «моряків» може призвести ними до втрати м’яча. Згадайте як Загреб забив «Чорноморцю». «Затупив» в тій грі Джедже. Або ж пригадайте єдиний гол «Зорі»: помилився передачею Гай, а Болі легко розхитав Бергера. Фірмова фішка «моряків» - подачі і простріли з флангів у штрафну суперника в розрахунку на те, що вдало головою (ногою) зіграють Фонтанелло, Антонов, Самодін, Рієра.
Небезпечно виконати подачу чи простріл здатні Де Матос, Бобко, Сантана, Кутас. Якщо взяти до уваги останні двобої одеситів проти «Дніпра» та «ПСВ», то Роман Григорчук зробив дві заміни. Проти дніпропетровців грали захисник Євген Зубейко та хав Володимир Прийомов, на місце яких, проти голландців, коач довірив під час старту молодому півзахиснику Івану Бобку та нападнику Лоренцо Рієрі.
Воротар Дмитро Безотосний здатний видати як чудо-гру, так само може і помилитися. Варто згадати гру «моряків» проти київського «Динамо» (дальній постріл Сидорчука) і «Таврії» (невпевнена гра на виході).

Проти Антонова Шиков не побореться
На щастя, не зіграє проти «Волині» Олексій Антонов. «Чорноморець» з Антоновим та «Чорноморець» без Антонова – дві великі різниці», – скажуть в Одесі. «Таки так», – на місцевий лад відповість кожен уболівальник, який стежив за останніми поєдинками за участю «моряків».
«69» номер одеситів в цьому сезоні є чи не найкращим у складі «чорно-синіх». Олексій забиває та віддає результативні передачі. Особливо ефективно Антонов діє у зв’язці із Прийомовим. А який розкішний гол головою провів екс-нападник «Кривбасу» після подач Бобка зліва! Звісно, що для Григорчука відсутність Антонова – значна втрата. Однак в обоймі Роман Йосипович має нападників Бакая, Джедже, Самодіна.

Віталій Кварцяний не зможе взяти до Південної Пальміри Ванче Шикова та Еріка Бікфалві (через травму). Надіємося, що готовим до гри буде Сергій Сімінін.
Точно невідомо, хто в Одесі займе воротарську позицію. Незрозуміло чи повністю одужали Кичак і Літовченко. Цікаво, кого поставить керманич лучан в центр захисту в пару до Масло?! Можливо, Богдан Шершун зіграє в обороні, а опорними півзахисниками будуть Скоба та Матуку. Напевно, не торкнуться зміни півзахисту. Хоча у грі проти «Зорі» Рамон був практично непомітним. Єдиним нападником, радше, відпрацьовуватиме контракт Шумахер.
Свистітиме під час гри арбітр з Донеччини - Олександр Білокур. У наступному турі «Волинь» чекатиме на «Говерлу».

Орієнтовний склад на матч:
Неділько - Сімінін (Парцванія), Шиш, Масло, Шершун - Скоба, Матуку (Гошкодеря) - Рамон, Матей, Бабатунде - Шумахер

«Чорноморець» в сезоні 2013-2014:
1 тур
«Севастополь» - «Чорноморець» - 1:1 (Ковпак, 43 - Бакай, 39 (п)
2 тур
«Чорноморець» - «Ворскла» - 1:1 (Рієра, 13- Сапай, 90+2)
3 тур
«Шахтар» - «Чорноморець» - 1:0 (Д. Коста, 73)
4 тур
«Чорноморець» - «Металург» Д - 1:0 (Антонов, 40)
5 тур
«Динамо» - «Чорноморець» - 1:2 (Сидорчук, 55 - Прийомов, 42, Фонтанелло, 87)
6 тур
«Чорноморець» - «Арсенал» - 1:0 (Антонов, 53, п)
7 тур
«Таврія» - «Чорноморець» - 1:2 (Коробка, 90+1- Самодін, 2, 52)
8 тур
«Чорноморець» - «Іллічівець» - 1:0 (Антонов, 72)
9 тур
«Металург» З - «Чорноморець» - 0:1 (Фонтанелло, 38)
10 тур
«Чорноморець» - «Зоря» - 3:1 (Джедже, 8, 55, Рієра, 26 - Болі, 67)
11 тур
«Дніпро» - «Чорноморець» - 2:0 (Калініч, 45, Коноплянка, 75). Вилучення: Антонов («Ч», 70).

У неділю, 6 жовтня, луцька «Волинь» в Одесі поміряється силами з місцевим «Чорноморцем». Початок матчу о 19.00.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus