USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Делегат Федерації легкої атлетики України каже, що в Луцьку можна зробити стадіон міжнародного рівня

23 Травня 2008 23:00
Якщо у луцької влади вистачить фінансових ресурсів, то на базі стадіону “Авангард” можна зробити легкоатлетичну арену першої категорії Міжнародної асоціації легкоатлетичних асоціацій. Таку думку під час прес-конференції в приміщенні ІАЦ “Луцьк” висловив технічний делегат Федерації легкої атлетики України Юрій Карпюк.
Як розповів Юрій Карпюк, за регламентом Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій існує три категорії стадіонів. Зокрема стадіони першої категорії – це такі, на яких є можливість проводити міжнародні змагання найвищого рівня. До другої категорії належать стадіони, де проводяться чемпіонати континентів, регіонів, а також першості менших регіонів, таких, як Волинська область. Натомість стадіони третьої категорії – це стадіони навчального призначення.

“Дуже сумно, що у нашій країні, саме в західному регіоні немає стадіонів, які б відповідали вимогам не тільки міжнародного рівня, а й вимогам свого, місцевого значення”, - зазначив пан Карпюк. І додав: “Ваш стадіон “Авангард” має всі можливості за своєю територією зробити стадіон високого рівня. Якщо є фінансові можливості, то навіть стадіон не лише другої, а й першої категорії. Параметри стадіону відповідають таким вимогам, щоб можна було зробити обов’язково вісім доріжок, відповідні сектори для змагань зі стрибків і метань. Також потрібно організувати учасникам зони підготовки до змагань”.

Щоправда, наразі ніякі роботи не проводяться, оскільки на майно стадіону “Авангард” через програні мерією ТзОВ “Феміда-Інтер” суди накладено арешт.

Довідково:
У вересні 2007 року ТзОВ “Феміда-Інтер” (фактичний власник ФК “Волинь”) розпочало судову війну з комунальним підприємством “Луцький стадіон “Авангард”. Ціна позову значна – майже 7,5 мільйона гривень. Оскільки “Феміда-Інтер” судове протистояння виграла, наразі на майно стадіону накладено арешт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus