USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Екс-голова ДПА реставрує пам’ятку на Волині. ФОТО

26 Липня 2011 10:49
Колишній голова Державної податкової адміністрації України Анатолій Брезвін вирішив зайнятися порятунком садиби магнатів Вільгів, яка знаходиться в Голобах.
Голобський селищний голова Сергій Гарбарук повідомив, що з ініціативи відомого земляка, котрий проживає у Києві, вже зареєстровано товариство з обмеженою відповідальністю «Садиба Вільгів». Про це інформує Волинь-нова.
Саме ця фірма буде безпосередньо займатися реставрацією резиденції шляхтичів.
Самотужки громада не може зберегти пам'ятку архітектури та садово-паркового мистецтва. І хоча до руїн приїздять іноземні туристи, знищення продовжується, вже розібрано навіть огорожу.
За словами Гарбарука, реставраційні роботи мають розпочатися після надходження коштів на рахунок товариства, а тому селищний голова висловив упевненість, що до важливої справи долучаться ще спонсори, вихідці з селища.
Довідково:
Голоби стали належати магнатам Вільгам у XVIII столітті. Тут розбили величезний парк зі звіринцем та спорудили резиденцію.
Палац, який знаходився в центрі сучасного парку, було зруйновано, а на його місці на початку ХХ століття звели садибний будинок.
У 1916-1917 роках тут розміщувалась штаб-квартира німецького військового командування.





Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Senator Показати IP 26 Липня 2011 17:14
Гарну справу заподіяв пан Брезвін. Але, щось мені підказує, що не для людей він реставровуватиме цю памятку історії.
Senator Показати IP 26 Липня 2011 17:19
Було б доцільніше створити Благодійний Фонд, який виступив би замовником реставрації, А то чомусь ТзОВ? Сьогодні збере кошти від спонсорів, нехай і підставних, виконає роботи, здасть обєкт, а через років 20 виявиться, що якимись таємничими документами в звязку з неможливістю розрахуватись за реставраційні роботи обєкт передано в довготривалу концесію князям Брезвінам
Не вірю Показати IP 26 Липня 2011 18:48
Це ж скільки треба накрасти, щоб стати меценатом?
Тарас Показати IP 23 Жовтня 2015 21:51
Молодець Брезвін!!! Не забуває батьківщину.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus