USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині хочуть звести пам’ятник В'ячеславу Липинському

3 Квітня 2015 16:28
Громада Волині готова співфінансувати пам’ятник Великому волинянину – Вячеславу Липинському. Підтримки просять в обласної влади.

Про це йшлося під час 34 сесії Волинської обласної ради вчора, 2-го квітня.

Депутат облради Михайло Скопюк повідомив, що пам’ятник хочуть встановити у селі Затурці Локачинського району.

«Я звертаюся до голови Волинської облдержадміністрації Володимира Гунчика й начальника управління культури Валерія Дмитрука, аби вони посприяли та виділили кошти з обласного бюджету. Люди готові до співфінансування. Долучиться до цього й сільська та районна ради і місцеві підприємства. Прошу підтримати ініціативу людей. Зауважу, що у 2013-му році на це було потрібно 90 тисяч гривень», – розповів Михайло Скопюк.

Нагадаємо, що на Волині відкрили музей Липинського.

Директор Волинського краєзнавчого музею Анатолій Силюк розповів тоді, що його відкриття стало можливим завдяки екс-голові Волинської облдержадміністрації Борису Клімчуку, який поклопотав, аби з держбюджету виділили кошти на завершення ремонту цього об’єкту.

Довідка.

В’ячеслав Липинський (народився 18 квітня 1882 року в селі. Затурці, помер 14 червня 1931 року) – український політичний діяч, історик, історіософ, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму. Один із організаторів Української демократично-хліборобської партії. За гетьманату – посол України в Австрії. Головною школою Липинського була українська історія й українська дійсність. Він із болем констатував, що самопоїдання анархічної провідної верстви погубили Київську Русь й Галицьку, Литовську державу й Козаччину і сучасну тоді українську інтелігенцію. Як вважав Липинський, п’ятьма підвалинами Української Держави мають бути: аристократія, класократія, територіальний патріотизм, український консерватизм і релігійна етика.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Анонім Показати IP 3 Квітня 2015 16:31
Вы, лядь, бланки на субсидии распечатайте...
Лучанин Показати IP 3 Квітня 2015 17:36
Спорудження пам’ятника В’ячеславу Липинському заслуговує всілякої підтримки, особливо фінансової. Варто також спорудити пам’ятник керівнику Волинської крайової організації ОУН Скоп’юку, розстріляному в липні 1941 року в Москві.
Анонім до Лучанин Показати IP 3 Квітня 2015 18:39
Ты пишешь о Скоп’юке, о котором пишется в этой цитате: "Перед польським судом постали Микола Кос, Михайло Коржан, Василь Ривак, Ярослав Старух, Микола Скоп`юк, Яків Бусел, Микола Мостович, Олександр Бусел, Степан Пшеничний, Ігор Шуйський, Ростислав Волошин-Березюк, Володимир Робітницький, Дмитро Єпік, Ольга Андрущенко, Антон Кабайда, Тарас Степура, Леонід Мостович, Петро Тишковець, Олександр Клочок, Федот Смалійчук, Йоган Хлопецький, Онися Селепіна", і який отримав 10 років ув'язнення?
Анатоль_ Показати IP 3 Квітня 2015 19:46
Треба поставити величні пам"яники В. Липинському у всіх райцентрах області. А найбільший пам"тник із золота возвести у центрі Луцька на площі біля ОДА!
Волинянин Показати IP 3 Квітня 2015 21:17
При Клімчуку відремонтували музей Липинського, Художній музей та відреставрували музей-садибу І.Стравінського в Устилузі, а ще відремонтували два театри, Меморіал Слави та побудували пам'ятники українцям на Волині і в Польщі, А що теперішні зробили?
Преса Показати IP 4 Квітня 2015 09:51
Аноніму. Не в первісно-общинному ладу живемо. Історія і ті, хто її творив і творить - це культура, це основа будь-якої держави. Без цього немає ні держави, ні культури. Без цього люди - стадо. Ти до нього прагнеш.
Анонім до Преса Показати IP 4 Квітня 2015 09:56
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus