USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Як у Луцьку десятикілометрову дистанцію долали. ФОТО

30 Червня 2013 12:46
Двоє волинянок стали переможницями змагань зі спортивної ходьби «Луцька десятка».

Захід відбувся поблизу головного корпусу Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки у Луцьку 30 червня.

В урочистому відкритті змагань взяли участь волинські владці та спортсмени. Так, луцький міський голова Микола Романюк привітав учасників із участю та побажав їм гарних спортивних здобутків, втілення в життя мрій, здоров’я і терпіння.

Своєю чергою, заступник голови Волинської ОДА Олександр Курилюк подякував учасникам за активну життєву позицію. «Це – усвідомлений вибір. Це – уже стиль життя», - зауважив він, говорячи про спортсменів і їхню участь у змаганнях.
















Отож, під час «Луцької десятки» організували 4 забіги: серед чоловіків, жінок, юніорів і юніорок. У змаганнях зі спортивної ходьби взяли участь атлети України, Білорусі, Молдови, учасники кубків світу, Європи, Олімпійських Ігор.














Юніорки «брали» 5-кілометрову дистанцію. Переможницею у цій категорії стала волинянка Марія Філюк. Дві житомирські атлетки Тамара Стасюк та Маргарита Пасюк стали другою і третьою відповідно.

Представник Київської області Мар’ян Закальницький фінішував першим на 10-кілометровій дистанції серед юніорів. Ще один спорсмен з Київщини Антон Плонський став другим, а «бронзу» здобув Валерій Літанюк з Івано-Франківської області.

Спортсмен з Вінницької області Андрій Ковенко став кращим на змаганнях зі спортивної ходьби на 10-кілометровій дистанції серед чоловіків. Спорсмен з Київщини Сергій Будзя та представник Житомирської області Олександр Венгловський отримали друге і третє місця.

А волинянка Валентина Мирончук здобула перемогу на «Луцькій десятці» серед жінок. Спорсменка з Житомирщини Галина Яковчук фінішувала другою, а третьою стала Василина Вітовщик з Волині.

Окрім кубків та медалей, переможці отримали нагороди від спонсорів. Так, від благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці - Новий Луцьк» відзначили володарок першого та другого місць серед жінок.

За словами керівника змагань, доцента кафедри ТМФБ СНУ імені Лесі Українки Володимира Яловика, фонд пропагує здоровий спосіб життя і постійно підтримує спортсменів, зокрема й вихованців СНУ імені Лесі Українки.

























Окрім того, у межах заходу відбулися змагання з бігу на різних дистанціях, які організували з нагоди Олімпійського дня бігу. Участь у них взяли усі охочі. Відбувся й забіг для людей з особливими потребами та інвалідів-візочників.











Наймолодшою учасницею стала 3-річна лучанка Іліана Шмігель, а найстаршим - 68-річний киянин Володимир Сергієнко.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Колеги Показати IP 30 Червня 2013 13:20
Олюня, Ти з малечею - сила. Ми Тобою пишаємося. Так тримати.
Юзер Показати IP 30 Червня 2013 20:34
Дівчата - красуні. Стрункі, як газелі. Суперові спортсменки!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus