USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Історія одного стадіону на Волині: від розквіту до занепаду

19 Жовтня 2015 17:33
Стадіон «Локомотив» спорудили у 1973 році. У радянський час на спортивній арені на матчі однойменної команди приходило по кілька тисяч вболівальників. А коли гралося дербі «Локомотив» – «Сільмаш», то на стадіоні не було де яблуку впасти. Про історію стадіону від розквіту до занепаду інформує сайт Ковеля.

Також місцеві фанати на все життя запам’ятали приїзд на товариський матч київського «Динамо» з Володимиром Веремеєвим та Віктором Колотовим, ‒ йдеться в публікації Андрія Соколовського ‒ журналіста тижневика «Сім'я і Дім», блогера інтернет-ресурсу «Футбол24», неодноразового переможця всеукраїнських конкурсів футбольних прогнозистів.

Після розпаду Радянського Союзу життя на стадіоні потихеньку почало завмирати. Хоч час від часу тут ще проходили концерти зірок естради, політичні мітинги, виступи. Напевно, як уже років з п'ятнадцять, ковельський «Локомотив» представляє собою заросле бур’янами футбольне поле, розмальовані графіті бетонні паркани, зруйновані підтрибунні приміщення, де полюбляють погрітись наркомани та безхатченки. Інколи (якщо бути точнішим, то кожної середи й неділі) на колись славнозвісному стадіоні збираються поганяти шкіряного ветерани ковельського футболу.

Років з десять тому місцева влада намагалася заново запустити двигун «Локомотива». У 2006 році розробили проектну документацію. Планувалося, окрім футбольного поля, облаштувати спортмайданчик для занять гімнастикою, зробити льодовий майданчик. Однак для повноцінної реконструкції необхідно було близько тридцяти двох мільйонів гривень. У міському бюджеті таких коштів немає, і не кожен інвестор чи спонсор ризикне вкласти у проект таку астрономічну суму.

Про часи, коли «Локомотив» був однією з найкращих спортивних арен області пригадує ветеран ковельського футболу, а нині дитячий тренер, Віктор Романчук: «Особливо приємно згадати дербі між «Локо» і «Сільмашем». На поєдинки приходила тьма-тьмуща людей! Знаєте, ми самі винні, що довели стадіон до такого стану. Нам властиво цінувати речі тільки тоді, коли ми їх втрачаємо. «Локомотив» ‒ це обличчя міста. Стадіон потрібно рятувати».

Наразі у місті залізничників діє стадіон «Верес», який у цьому році є непридатним приймати матчі чемпіонату області. Тому ковельська команда тренується та грає на території колишньої військової частини, що знаходиться по віддаленій від центру міста вулиці Володимирській. Для гри у міні-футбол ковельчани використовують арени зі штучним покриттям, які розташовані поруч із школами №№1, 3, 8 та 13. Також у майбутньому повинна запрацювати футзальна арену на території ЗОШ №7. Професійні команди «Аперкот» і «Шанс-Авто» тренується у приміщення місцевої ДЮСШ.

Щодо гри взимку, то для любителів футболу представлений спортзали НВК №13 та фізкультурно-оздоровчого комплексу.

Та все ж, усі прихильники футболу глибоко в душі вірять, хочуть та мріють про відродження «ЛОКОМОТИВА».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Очевидно Показати IP 8 Квітня 2016 21:04
Одним словом - декомунізація!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus