USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Кличко приїхав до Валуєва - дає півтора мільйона

21 Червня 2010 13:03
Упродовж 19-20 червня «доктор Залізний Кулак» Віталій Кличко відвідав російський Санкт-Петербург, де зустрівся з російським боксером Миколою Валуєвим.

Про розмову між обома боксерами про майбутній поєдинок інформує ТСН.

«Ми з Колею - старі знайомі та колеги по цеху. Поговорили. І я сподіваюся, що все-таки Микола і його промоутери візьмуть єдине вірне рішення. І поєдинок, який жадають побачити мільйони любителів спорту, нарешті, відбудеться», - каже в інтерв’ю Віталій Кличко.

- Хіба ще не всі домовленості досягнуті?

- Крапку ставити рано. Справу можна вважати завершеною лише тоді, коли буде підписаний контракт. А він поки не підписаний. Є ще цілий ряд деталей, які потрібно буде погодити з промоутерами Миколи.

- Усе виглядає так, ніби чемпіон вмовляє претендента…

- Усе йде не так. Розмова з Валуєвим не була основною метою моєї ділової поїздки. Як я вже сказав, мене запросили одразу на кілька перформансів в якості VIP-гостя. Але якщо вже так збіглося, то чому б не зустрітись з Колею? Адже завжди краще спілкуватися без посередників. Інформація не спотворюється. Чим менше посередників, тим краще.

- Про яку суму зараз йде мова?

- Я пропоную Миколі як гонорар за поєдинок зі мною півтора мільйона американських доларів. Торгуватися не буду. Якщо він відмовиться від цієї пропозиції, я буду боксувати проти іншого суперника - того, хто першим стоїть в рейтингу претендентів.

Мотивації у Миколи повинно бути достатньо. Адже він отримує можливість битися за найпрестижніший чемпіонський пояс - за той самий, яким володіли в свій час Мухаммед Алі, Майк Тайсон і Леннокс Люіс. Сьогодні цим поясом володію я, і даю Миколі позачергове право боксуватиму за право володіння ним. Більше того: до такої можливості додається гонорар, який він не отримував, навіть ставши чемпіоном світу.

- Поясніть: чи отримає Валуєв у разі його згоди і якийсь відсоток з телевізійної трансляції?

- Можна починати торгуватися: відсоток від телепоказу бою, відсоток від продажу міжнародних прав, відсоток від квитків... Але ми не на базарі. Якщо у Валуєва є інтерес до цього поєдинку, то от, будь ласка, - можливість. Якщо ж інтересу немає, то це в корені міняє справу.

Минулого разу - я маю на увазі взимку - нам спробували викручувати руки: якісь відсотки, якісь права показу... Однак головна мотивація для будь-якого спортсмена одна - стати чемпіоном світу. Без цієї мотивації все інше - гроші, слава, слава - втрачають будь-який сенс.

Я пам'ятаю, що коли мені випала можливість боксувати проти Леннокса Льюїса за звання чемпiона, я сказав, не роздумуючи: «Так!». Хоча ситуація була така, що до поєдинку залишалося всього лише десять днів, і зрозуміло, що за цей час я не міг вивести себе на пік форми. Я розумів: мене випав шанс, і я використовую його в повній мірі.

Тому, якщо у Миколи мотивація тільки фінансова, то мені нема чого додати. Минулого разу мені здалося, що Валуєв використовував будь-які приводи для того, щоб цей поєдинок не відбувся. Взимку я спочатку запропонував йому мільйон, потім у процесі переговорів ми зупинилися на цифрі в два з половиною мільйони доларів. Але й цього тоді виявилося недостатньо: знадобилися телевізійні права на трансляцію бою в США, в Росії, потім - щось ще... І тут виникає питання: хто кому пропонує боксувати? Микола Валуєв або Віталій Кличко? Хто чемпіон світу?

Минулого разу я втомився торгуватися, і тепер просто пропоную йому умови, які він може або акцептувати, або ні. Ось і все. Скажу лише, що у разі його відмови навряд чи він коли-небудь ще отримає таку можливість: позачергове право битися за титул чемпіона світу, плюс гонорар, який, так скажемо, відповідає його розмірам.

- Однак взимку ви пропонували Валуєву два з половиною мільйони, а зараз тільки півтора. Чим це викликано?

- По-перше, це продиктовано ситуацією на світовому ринку. Тоді євро було по відношенню до долара - один до п'яти, зараз практично - один до одного. По-друге, тоді у нас була зарезервована одна з найбільших критих арен Німеччині - стадіон футбольної команди «Шальке-04», на якому я і мій брат Володимир провели свої попередні поєдинки. На сьогоднішній же день можливості орендувати цю арену у нас немає. І це створює додаткові складності: раз ми плануємо бій з Валуєвим на осінь, то стадіон, де буде проводиться поєдинок, мало того, що повинен бути критим, повинен ще й обігріватися. Адже глядачі не можуть сидіти під дощем.

Зрозумійте: всю відповідальність за організацію цього поєдинку несе моя сторона, моя промоутерська компанія. Як бачите: причини, за якими Миколі, запропонований гонорар менше, ніж минулого разу, цілком об'єктивні.

- А в якій країні пройде ваш передбачуваний поєдинок з Валуєвим?

- Поки ми працюємо над цим. Ще не визначилися. В ідеалі було б добре, якщо зустріч на рингу пройшла б у якійсь нейтральній країні, щоб обидва боксери відчували себе в рівних умовах. Іншими словами, вболівальників одного та іншого боксера має бути приблизно порівну. Думаю, що, наприклад, Білорусь відповідала б цим умовам.

- Де очікується найбільший інтерес телеглядачів до бою?

- Звичайно ж, на пострадянському просторі. Адже ми обидва говоримо російською мовою. У Німеччині з нетерпінням чекають нашого поєдинку. У США Микола провів не так багато боїв - любителі боксу там його не дуже добре знають. Звісно, багато хто чув про найбільшого спортсмена в історії професійного боксу, який при рості 2 метри 14 сантиметрів важить 150 кілограмів. Але краще один раз побачити, ніж сто разів почути.

- Так чи хоче насправді російський Гігант перетнутися з вами на рингу? Яке у вас склалося враження при особистій зустрічі з ним?

- У мене склалося враження, що Микола хоче цього поєдинку, але його за ніс водять його промоутери - Дон Кінг і Вілфрід Зауерланд.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus