USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Кварцяний прокоментував «футбол без уболівальників»

17 Травня 2014 12:51
За крок до фінішу сезону в суперництві команд еліти ще залишився грунт для інтриги. Знаючи про непередбачуваність його Величності футболу, багато фахівців і вболівальники не ризикують давати прогнози про шанси тієї чи іншої команди в боротьбі за другу, лігочемпіонівську, позицію у турнірній таблиці. Як і не квапляться заявляти про те, в якому остаточному варіанті сформується список представників прем'єр -ліги, які завоювали путівки в Лігу Європи, і хто стане наступною після «Арсеналу» командою-невдахою чемпіонату. Головний тренер луцької "Волині" Віталій Кварцяний відповів на ці запитання газеті "Спорт-експрес в Україні.

- Хто, на вашу думку, має кращі шанси фінішувати на 2-му місці?

- «Дніпро». Дніпропетровці заслужили це своєю грою. Навіть, незважаючи на те, що на них «натиснули» і команда не витримала психологічного тиску. І все ж у кожному матчі футболісти «Дніпра» активно діяли на користь атаки.

- У кого більше шансів стати четвертим учасником Ліги Європи від України?

- Враховуючи, що донецький «Металург» відсторонений від участі в єврокубках на три роки, хороші шанси у «Зорі» і « Ворскли». У той час, як донеччани будуть судитися з УЄФА з приводу свого майбутнього, у єврокубковому представництві від України все розподілять. Я хотів би побажати потрапити до Європи полтавській команді, однак футбольні реальності більше на стороні луганчан. «Ворсклу» у заключній грі з «Металістом» не врятує навіть нічия, їй необхідно добувати тільки перемогу. Багато чого, щоправда, буде залежати від того, де відбудеться матч - в Харкові або Полтаві. Втім, у випадку проведення гри за порожніх трибун шанси суперників дещо нівелюються.

На мій погляд, рішення про відсутність глядачів є великою помилкою. Чемпіонат потьмянів, інтерес зовсім зник. Виникає питання: для кого ми тоді граємо? Наскільки відомо, під час війни в окупованому Києві поєдинок місцевих футболістів з німецьким «Люфтваффе» проходив при глядачах». На трибунах були як українські вболівальники, так і німці. Футбол без уболівальників - незрозуміле явище. Потрібно в регламенті зробити уточнення: за будь-яких обставин проводити матчі з глядачами. Адже якщо слідувати логіці безпеки, то тоді потрібно закривати і театри, і кінотеатри, і навіть гастрономи.

- Ризикнете спрогнозувати підсумковий розклад у частині перспективи збереження прописки в еліті запорізького «Металурга» і «Таврії»?

- Зайвою, на мій погляд, виявиться «Таврія». Якщо слідувати логіці, то наступний сезон сімферопольці вже не будуть проводити в Україні, ось вони і дограють нинішній чемпіонат. На даний момент амбіції у футболістів «Таврії» не перебувають на такому рівні, який дозволяв би звернути на них увагу представникам інших клубів з метою запрошення у свої ряди. Щодо «Металурга», то його перспективи переконливіші.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
лпдмуа а простише и Показати IP 17 Травня 2014 13:09
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus