USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

Лучанин крутитиме педалі на любительському «Тур де Франс»

3 Вересня 2013 18:15
Волинянин Сергій представлятиме Україну на змаганнях «LE 1000 DU SUD», які відбуваються на тій самій трасі, що знамениті гонки «Тур де Франс», тільки для любителів, інформує Слово Волині.

Дистанцію у тисячу кілометрів по Альпах спортсмени мають подолати за чотири дні протягом 4-7 вересня. Побутові умови у Сергія будуть аскетичні: весь багаж – тільки ковдра. Детальніше про змагання Сергій повідає після повернення, а сьогодні він розповів про те, як захопився велоспортом.

«Велосипед розвиває весь організм. Найголовніше, що тренується серце. Для того, щоб зважитись займатись велоспортом, не потрібно багато обладнання, просто купуєш велосипед і їздиш. А потім хочеш досягнути результатів і починаєш шукати легші деталі до велосипеда», – зізнається Сергій.

Зі слів Сергія, він з дитинства любить кататися на велосипеді. Нарікає, що сидяча робота, «то чому б не спробувати в дорослому житті почати кататися? Це непогане хобі й дуже хороша розрядка після важкого робочого дня.

Як тільки приїжджаю до фінішу, все як рукою знімає. Просто коли їдеш і відчуваєш біль, відволікаєшся на інші речі, обдумуєш навіть побутові проблеми. І в такі моменти легше думається, ти абстрагуєшся від зовнішнього світу. Ухвалюєш такі рішення, які тяжко було б зробити в повсякденному житті», - розповідає спортсмен.

Найбільш пам’ятні для Сергія змагання відбулися у 2002 році, коли взяв участь у марафонах на великі дистанції. Почув від знайомих – зацікавився. Думав, що поїде тільки на 200 кілометрів. А потім і 300, і 400, і 600. І зараз він їде на 1000 кілометрів.

«Останні два сезони я катаюся без спідометра. Раніше рахував, то за сезон виходило 9 000 кілометрів, якщо не тренуватись. А зараз більше їду на час. Професійні спортсмени, до яких я намагаюсь підтягуватись, ніколи не рахують кілометражу, а тренуються тільки по часу. За тиждень приблизно 700 кілометрів наїжджаю», - підсумував спортсмен.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 4 Вересня 2013 15:41
Чому не вказано прiзвище спортсмена?Повиннi всi знати про наших велосипедистiв.I , взагалi,дуже мало iнформацii надаеться про наш велоспорт!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus