USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Луцьк наздоганятиме Люблін велосипедними доріжками

27 Травня 2008 21:03

Як повідомляє репортер «Волинських новин», «велосипедна» громада Луцька пропонує владі облаштувати в місті велосипедні доріжки. Про це йшлося 27 травня під час засідання у Луцькому прес-клубі реформ.
У Луцьку нагальна проблема – потрібно облаштувати велосипедні доріжки, - стверджують учасники засідання. Як зазначив завідувач сектору туризму луцької мерії Юрій Моклиця, у Любліні (одному із найдепресивніших міст Польщі) на 350 тисяч мешканців припадає 30 кілометрів велодоріжок.
Те, що облцентр Волині належить до «найвелосипедистіших» міст України, засвідчив «Велодень-2008». Тоді як в мегаполісах штибу Києва чи Харкова у велофесті взяли участь 1,2-2 тисячі чоловік, то у невеликому Луцьку – до чотирьох сотень. Тобто, зазначив засновник Асоціації велосипедистів Луцька Дмитро Сандалов, Луцьк можна вважати цілком «велосипедним».
Заступник міського голови Владислав Стемковський розповів, що кількість автівок у Луцьку щорічно зростає на 15-20%. Тобто, якщо цей процес триватиме у такому темпі і надалі, то до 2012-го число машин в облцентрі збільшиться удвічі. Тобто вирішення транспортної проблеми, на думку чиновника, уже на часі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus