USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Луцьк «передумав» приймати чемпіонат з кендо. ФОТО

28 Березня 2011 16:16
Чемпіонат України з японського бойового мистецтва кендо, який мав відбутися 9 квітня в Луцьку пройде у Києві, тому що місце для проведення події – спорт арену «Адреналін сіті» - віддали іншим спортсменам для проведення іншого чемпіонату під патронатом Президента України.

Про це розповів голова Волинської молодіжної громадської організації «АЙКІ», яка практикує і популяризує кендо, Андрій Смірнов.

Спортсмен каже, що на чемпіонат повинні були приїхати 50 учасників зі всієї України. Окрім цього, серед суддів та майстрів змагання повинні були виступити представники з Японії та японського посольства.

Так як кендо є порівняно рідкісним в Україні, проте видовищним бойовим мистецтвом, домовленості саме з японською стороною і проведення чемпіонату в обласному центрі Волині посилило б увагу до міста, його відомість в Україні.

«Домовленості про проведення чемпіонату саме в «Адреналіні» були ще рік тому назад. З представниками спорткомплексу домовлялися самі японці при особистій зустрічі. Кожного місяця умови проведення чемпіонату підтверджувалися. Однак в березні нам повідомили, що 9 квітня раптово зайняте для інших», - каже Смірнов.

Він додає, що чемпіонат з кендо мав бути не звичайним спортивним змаганням, а яскравим дійством, яке б популяризувало спорт.

Кендоїст каже, що був готовий за допомогою спонсорів заплатити за оренду залу, однак йому категорично відмовили в проведенні чемпіонату саме 9 квітня.

Шукати ж зал в іншому місці було неможливо, так як уся рекламна продукція вже була замовлена, крім того змінювати час проведення змагання для японських гостей недоречно.

Не зважаючи на перенесення чемпіонату з Луцька, в місті таки відбувся навчальний семінар з кендо 26 березня за участю майстрів з Києва.

Загалом у секції луцького осередку кендо займається семеро вже атестованих спортсменів, інші – поки що готуються до здачі атестації.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
небайдужа Показати IP 29 Березня 2011 00:20
шкода,хлопці!я вас підтримую на всі 100!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus