USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.98

Луцькі баскетболісти - у новому форматі чемпіонату вищої ліги

20 Грудня 2013 09:10
Нинішній сезон для баскетбольного клубу «Лучеськ-Університет», який виступає у вищій лізі чоловічого чемпіонату України, видався найскладнішим у його спортивній біографії, інформує Волинь-нова.

Два місяці тому, коли 15 колективів були готові розпочати турнір, наші земляки ще не знали, чи вступлять у боротьбу за нагороди. Саме така доля спіткала чинного володаря Кубка країни, завойованого лучанами влітку нинішнього року (у минулому чемпіонаті наші земляки фінішували четвертими).

Після тривалих пошуків спонсорів, меценатів команда усе ж подала заявку на участь у чемпіонаті і без традиційних підготовчих зборів розпочала турнір. Стартували волиняни невдало. У дебютному поєдинку з одним із претендентів на золоті медалі чемпіонату - БК «Кіровоград» - у гостях господарі майданчика «відвантажили» баскетболістам з Луцька 114 очок, на що наші гравці зуміли відповісти лише 66-ма.

У другому турі «Лучеськ-Університет» приймав у спорткомплексі Східноєвропейського національного університету чемпіона України серед дублюючих складів суперліги БК «Хімік-2» з Южного. І знову успіх був на боці суперників волинян - 79:69. І лише у третьому поєдинку наша команда на своєму майданчику виграла у БК «Коксохім-Сталь» з Алчевська - 73:55. У четвертому турі лучани знову здобули перемогу, взявши гору над рівненським «Пульсаром-ОШВСМ» - 97:70. Щоправда, уже в наступній зустрічі наші баскетболісти програли лідеру нинішнього чемпіонату - клубу «СоюзБаскет Уголь» з Тореза - 51:80.

Розповідає тренером БК «Лучеськ-Університет» Сергій Смітюх.

- Сергію Володимировичу, прихильники баскетболу Волині з хвилюванням дізнались про дорожньо-транспортну пригоду, в яку потрапили тренери і молодіжний склад, котрі їхали на календарний матч чемпіонату аматорської ліги України. Як себе почувають сьогодні хлопці?

- Поступово одужують. Семеро уже виписались з лікарні, четверо - розпочали індивідуальні тренування. Приступив до виконання своїх обов'язків і головний тренер Дмитро Чайковський.

- Пане Сергію, у нинішньому сезоні, наскільки мені відомо, змінився формат чемпіонату у вищій лізі, де виступають лучани.

- Так, нині у нашому турнірі беруть участь 16 колективів, з них декілька є фарм-клубами команд суперліги. Суперниками волинян у нинішній першості є два клуби з Києва, а також із Харкова, Одеси, Миколаєва, Донецька, Дніпропетровська, Кременчука, Маріуполя, Кіровограда, Южного, Алчевська, Рівного, Тореза і Севастополя. Команди тепер по одному разу зустрічаються між собою на своєму майданчику і у гостях. У минулому чемпіонаті вони грали по чотири поєдинки.

- Кого можна вважати фаворитом нинішніх змагань у вищій лізі?

- Це, безумовно, клуби з Кіровограда, Харкова і Тореза. Вони укомплектовані висококласними гравцями, у них надійне матеріальне становище, тож мають намір боротись за путівку до суперліги вітчизняного баскетболу.

- А на що може претендувати у чемпіонаті «Лучеськ–Університет»?

- Як відомо, турнір ми розпочали невдало. І це не дивно, адже гравці не мали повноцінного підготовчого збору до сезону. Та ми не втрачаємо надій на другу половину змагань, попробуємо поборотись за високе місце, адже 10 матчів другого кола із 15-ти проведемо на своєму майданчику.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus