USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцькі волейболістки поїдуть у Неаполь

10 Травня 2019 08:00
У Луцьку відбулися фінальні змагання ХІV літньої універсіади України з волейболу серед жінок.

Вісім команд-переможниць зональних змагань сперечалися за звання найбільш волейбольного вишу країни. Збірна Волинської області вже другий рік поспіль перемагає в цьому турнірі.

Збірну команда Волинської області представляли студентки Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки. Дівчата нещодавно повернулися з Южного, де проходив «фінал чотирьох» Суперліги. Лучанки вибороли бронзові нагороди, витративши багато сил, але на університетській першості країни не поступилися суперникам в жодній партії.

До слова, всі три призери цьогорічної Універсіади представляють клуби елітного дивізіону українського жіночого волейболу.

Так, у півфіналі волинянки перемогли підопічних Віктора Туркули з Тернопільського національного економічного університету, які здобули у підсумку бронзу. А у фіналі впевнено розібрались із чернігівською командою Володимира Жули.

«Фінал досить непростий вийшов, адже всі гравці учасники жіночої Суперліги. Ми з ними вже зустрічалися на протязі сезону. Тому несподіванок не було. Але кожна перемога приносить емоції, радість. Наші нагороди показують, що ми недаремно працюємо», – розповіла луцька волейболістка Людмила Осачук.

А от наставник лучан Богуслав Галицький іграми був задоволений не до кінця.

«Дівчата втомлені, деякі навіть трохи прихворіли. Грою не сильно задоволений. Хоча у нас є перше місце – всіх обіграли, та є над чим працювати. Ми мали вигравати набагато простіше. Це останні змагання в сезоні. Приємно, ми поставили крапку і знову зайняли перше місце», – пояснив тренер.

Зазначимо, за підсумками національної Універсіади формуватиметься національна збірна, яка на початку липня захищатиме честь України на літній всесвітній універсіаді в італійському Неаполі. І луцька команда як переможець матиме вагоме представництво у ній, проте зараз остаточний склад «синьо-жовтої» дружини ще невідомий.



Нагадаємо, у 2015-му на універсіаді в Південній Кореї наша збірна стала третьою. За це усі волейболістки отримали звання Майстра спорту міжнародного класу. У бронзовому складі Сеула-2015 була і лучанка Анна Степанюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus