USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Ми грали до кінця, попри проблеми «Металурга», - Кварцяний. ВІДЕО

29 Листопада 2015 19:00
Клубна прес-служба хрестоносців опублікувала прес-конференцію головного тренера «Волині» Віталія Кварцяного. Він розповів про зусилля гравців під час матчу і плани щодо гри з динамівцями.

- Попри те, що команда із Запоріжжя має психологічні та організаційні проблеми, футболістам було сказано незважаючи ні на що грати організовано, старанно. Так і було, хоча в кінці пропустили. А треба грати до кінця. Це ложка дьогтю, яка зіпсувала позитив. Йдеться не про сам гол, а про розконцентрованість воротаря. Я наводжу часто у приклад слова Владислава Третяка. Він завжди казав, що найважче зберігати концентрацію до кінця не тоді, коли напружена боротьба, а за рахунку 12:0 чи 7:0 на твою користь.

Вдалося сьогодні зменшити негативну різницю забитих-пропущених голів. Нехай нікого не турбують якісь навколофутбольні речі, які, можливо, розпочнуть лунати після такого рахунку. Ми грали серйозно, проблеми «Металурга» - це не наші проблеми. Ми грали до кінця. Могли ще більше забити. Матей випав десь…

Нагадаємо, як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини раніше, фінансова ситуація запорізького «Металургу» не покращилася - нового інвестора не знайшли.Якщо так і не вдасться знайти інвестора, клуб припинить існування 16 грудня. Головний тренер «Металурга» Анатолій Чанцев заявив, що в клубі з 30 листопада розпочнуться звільнення.

- Що скажете про єврокубкові перспективи?..

- Хлопці, залиште в спокої єврокубки. Немає такого завдання. Ми старалися грати поважно і думаю, що це коло ми зіграли позитивно, попри поразки від серйозних команд. Так вийшло, що ми там крутимося – 5, 6, 4 місце, на третьому були також. Якщо вийде вийти – добре буде.

Будемо намагатися туди втрапити. Футболісти в більшості матчів грали на совість і я позитивно ставлюся до їхньої праці за ці півроку. Вони розраховують на хороші слова і оцінку.

У другому колі я бачу не стільки проблеми в грі чи в результатах, а стосовно тягара боргів, який може позбавити команду і очок, й інших заборон. Йдеться про виплати, нав’язані нам по гравцях, які неправильно йшли з клубу.

Тому ми можемо постраждати за проблему деформованих боргів. Якщо вони не висітимуть на наших плечах, ми будемо легше грати і будемо ближчими до вирішення завдання єврокубків. Якщо нині потрапимо, то система оцінки фінансового стану УЕФА нас туди не пропустить. Наразі в стані невагомості перебуваємо.

- Як зберегти настрій перед грою із «Дніпром»?

- Я запрошую журналістів у роздягальню поговорити про це із гравцями… Я вже від завтра почну налаштовувати їх, аби зіграли із «Дніпром» позитивно. Нам би три очки також не стали зайвими. Ми налаштовані дати бій і зіграти серйозно.

- Чи бачите ви в дублі гравців, які здатні підсилити основний склад?

- Так, звичайно. У нас була впродовж першого кола значна реорганізація. Звільнили багато футболістів, які непрофесійно ставилися до своєї роботи. Я пообіцяв, що 4-5 гравців ми до кінця сезону інтегруємо в першу команду із молодіжних команд. Шаповал, Чепелюк, Дудік, Петров… Ми на них розраховуємо, вони відчують на собі адаптацію до прем’єр-ліги.

Нагадаємо, матч «Волинь»-«Металург» завершився сьогодні у Луцьку з рахунком 9:1. Це остання домашня гра луцької «Волині» цього сезону.


Зі свого боку, під час прес-конференція після завершення матчу, головний тренер «Металурга» Анатолій Чанцев заперечив інформацію, що на матч було поставлено 500 тисяч доларів.
- Хочу почати з того, що перед грою до мене підійшов директор матчу і передав, що до нього телефонував Кочетов (один із функціонерів ФФУ – fcvolyn.net) і просив передати, що на матч поставлено 500 тисяч доларів. Я цього зрозуміти не можу. Для чого таке говорити?! Причому тут команда? У мене особисто до всіх повна довіра. Мене це обурює. Можливо, хтось інший визначає результат гри, а не мої футболісти.

Стосовно сьогоднішньої гри, то ми є заручниками ситуації, яка склалася в клубі. На останній зустрічі власники заявили, що клуб однаково існувати не буде - він ліквідується. Багато людей вже звільнилися із «Металурга». Ми беремо в команду основних гравців із дубля, деякі з них навіть не потрапляли раніше в дубль. Ми просто хочемо дограти гідно осінню частину.

Влада нам допомагає проводити матчі. Менше з тим, перед виїздом до Луцька у нас відімкнули на базі електрику, тому завданням №1 було не захворіти моїм гравцям. Критична ситуація просто.

Рівень 90% гравців просто не відповідає рівню УПЛ. Звісно, 1:9 боляче б’є по самолюбству. За нормальних умов деякі з них не були б навіть у списку 18-ти…

- Але гравці «Металурга» гідно грали…

- Дякую за хороші слова. Наші фанати сьогодні були іншої думки. За що зневажати футболістів?! Ми вже не раз пояснювали, що якби була інша ситуація, гра була б іншою. Багато людей відмовилися грати за першу команду. А ті, хто виходять… Погляньте, у нас сьогодні найстаршим був 22-річний Ян Ковалевський. І це був його другий матч в УПЛ. Вони виходять на поле і трусяться… як це порівняти із «Волинню», в якій всі гравці дуже кваліфіковані. В нас залишився матч і Києві і не знаю, як це все перенести…
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
FC VL Показати IP 29 Листопада 2015 20:45
Переможіть в Дніпрі і ЛЄ нікуди вже не втече! Волинь вперед!!!
Анатолій з Києва Показати IP 29 Листопада 2015 21:01
Я Волинянин,, проживаю в Києві багато років, але дуже люблю свою рідну Волинь. Дякую Кварцяному за те,що має таких гарних гравців. Мені дуже сподобалась ваша молодь, бачу такі молоденькі хлопчики,але зіграли дуже грамотно, видно,що школа Кварцяного. Дякую вам Віталій Володимирович, так тримати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus