USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Нам, клубам збіднілим, доводитися працювати з напівфабрикатами, - Кварцяний

29 Квітня 2010 16:32
Газета «Спорт-Експрес в Україні» провела опитування тренерів команд Першої ліги стосовно перспектив розвитку другого за значимістю дивізіону національного футболу.

Офіційний сайт ФК «Волинь» пропонує вболівальникам відповіді тренера «Волині» Віталія Кварцяного.

- Віталію Володимировичу, яка з команд, що претендує на підвищення в класі, на даний момент могла б гідно виступати в Прем’єр-лізі?

- Складно відповісти, оскільки я бачив у ділі ще не всі команди. Вважаю, що ряд команд, наприклад, «Сталь», «Севастополь», «Геліос», «Львів», «Олександрія», «Кримтеплиця», а також «Нафтовик» та «Десна», підкорегувавши селекційну роботу і довівши до потрібного рівня інфраструктуру, не зіпсують малюнка рівня Прем’єр-ліги. Вважаю, що й моя команда не поступалася у кубкових матчах запорізькому «Металургу», «Кривбасу» і «Таврії».

- Хто з футболістів, які виступають у першій лізі, готовий вже зараз виступати в елітному дивізіоні?

- Майже в кожній команді є такі виконавці, зокрема у Чернігові, Севастополі і Харкові, але називати прізвища я не буду. Якщо занурити цих гравців першої ліги в атмосферу елітного дивізіону, вони можуть розкритися по-новому.

- Уявимо, що після закінчення сезону відбудеться матч зірок Прем’єр-ліги і першої ліги, команду якої запропонують тренувати вам. Не виникло б у вас проблем з підбором гравців?

- Жодних проблем би не було. Думаю, що я б зміг створити досить вагому збірну з гравців першого дивізіону. Упевнений, що за будь-якої тактиці, ці футболісти не зганьбилися б і не поставили під сумнів свою кваліфікацію.

- Хто з футболістів першої ліги міг би попасти в збірну України або будь-яку іншу збірну?

- Усе пізнається в порівнянні. Рівень гравця можна визначити лише в грі з серйозним суперником. Хоча, наприклад, деяким гравцям не вистачає досвіду і упевнених дій в якихось екстремальних ситуаціях. Я зараз маю на увазі деяких лідерів своїх команд, наприклад, Плешакова з «Севастополя», Сидоренка з «Олександрії», Баранців зі «Львова». Думаю, що брати б не зіпсували картини, якби звичайно, їх підучили тактиці. Григорій може гідно грати центрального півзахисника, а Борис – правого.

Що стосується, моїх підопічних, то можу з повною упевненістю сказати: Ісса Ндоє не лише доріс до збірної Сенегалу, але і до Ліги Чемпіонів. Його рівень – це «Барселона» і «Челсі». Хлопцю нудно в нашій команді, тому він інколи допускає помилки. Якби ми потрапили у фінал Кубка України, селекціонери не могли б не звернути увагу на цього гравця. Упевнений, що такого воротаря у Європі немає.

- Що потрібно зробити для того, щоб в складах команд з’являлося більше талановитої, перспективної молоді? Можливо, досить того, що вже зроблено і просто потрібен час?

Справа не в часі, а в системі. У футболістів змінилося мислення і втратилась одержимість своєю роботою. У гравців вже немає бажання працювати на тренуваннях через «не можу». Раніше на тренуваннях не було невдоволених осіб. Тепер людина змінюється при підписанні хорошого контракту. Когось влаштовує зарплата, тому преміальні не цікавлять. Когось не влаштовують погані умови, комусь агенти шепчуть особливо не викладатися, аби продати його в інший клуб.

Крім того, у клубів з хорошим фінансуванням зараз з’явилася практика скуповувати молодих перспективних, але «напівсирих» гравців і «консервувати» їх на базах. Одягнувши форму донецького «Металурга», «Шахтаря» або «Динамо», ці гравці думають, що вони футболісти, які вже відбулися, і ходять піжонами, не переживаючи про відсутність ігрової практики.

А нам, клубам збіднілим на таланти, в результаті доводитися працювати з напівфабрикатами. Крім всього сказаного існує ще дуже багато нюансів, з-за яких страждає наш футбол», - резюмував головний тренер «Волині».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Аліса Показати IP 29 Квітня 2010 17:35
Цікава статейка

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus