USD 39.00 39.32
  • USD 39.00 39.32
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Найсильнішу людину України визначили у Луцьку. ОНОВЛЕНО

23 Серпня 2015 16:36
Вперше за всю історію Луцьк у свій День народження приймає престижні змагання Ukrainian open strongman cup, у рамках яких визначають найсильнішу людину України. До слова, окрім українських спортсменів, помірятись силами завітали атлети з Польщі та Чехії.

Організаторами турніру стали представники ГО "Volfest", які запросили у Луцьк помірятись силами не не лише українців, а й двох важкоатлетів з сусідніх країнПольщі та Чехії. З їх слів, Луцьк вперше приймає богатирські змагання такого рівня, адже найсильнішу людину країни саме на Волині ще не визначали ніколи.

Отож, визначали найкращих атлетів: чемпіон світу Володимир Рекша (Львів, ріст - 178 см, вага - 105 кг), чемпіон Європи Рафаїл Кобиляж (Польща, ріст - 195 см, вага - 155 кг), чемпіон Чехії зі стронгмену Лукаш Свобода (Чехія, ріст - 193 см, вага - 150 кг), призер чемпіонату світу з пауерліфтингу Ярослав Апальков (Дніпропетровськ, 190 см, 165 кг), чемпіон України зі стронгмену Олег Пилип’як (Львів, 180 см, 120 кг), 5-ти разовий володар титулу «Найсильніша людина України» Олександр Лашин (Маріуполь, 191 см, 175 кг).

Суддею змагань став Андрій Бурштин, рефері - Віталій Герасимов. Головний рефер - заслужений майстер спорту України Василь Вірастюк.

Змагання розпочались із чи не найвидовищної вправи – атлетам довелось власними силами зрушити з місця 8-тонну вантажівку та протягнути її по дорозі 20 метрів.
Найбільше балів за вправу отримав той, хто зробив це швидше за інших. Наступним на черзі було підіймання 145-кілограмової колоди (так званий лог-ліфт) на кількість за 60 секунд. Рекордом змагань став 7-разовий результат Олександр Лашина, який змагався проти поляка Рафала Кобиляжа. Окрім того, атлети мірялись силами у так званій «прогулянці фермера», під час якої їм довелось пронести дві валізи, сумарною вагою у 300 кілограмів на дистанцію у 40 метрів.

Також їм доведеться завершити естафету «овер хед», пронести на час коромисло, вагою 375 кілограмів, а також позакладати у відповідні отвори величезні кулі, вагою у 120, 135, 160 та 180 кілограмів.

За станом на 16:00 змагання ще тривають, проте спортсмени, які взяли занадто швидкий темп, змушені були взяти невелику паузу для відпочинку. У цей час тривають конкурси з цінними призами від спонсорів для глядачів.

За станом на 18.00 змагання стронгменів у Луцьку закінчилися. Найзапеклішим був останній раунд змагань, який продемонстрував перевагу українця над поляком. Хоча тривалий час їхні успіхи розділяло лише півбала.

Але, можливо, активна підтримка публіки, патріотичні настрої серед глядачів і допомогли маріупольцю взяти перемогу і стати найсильнішим чоловіком у престижних змаганнях Ukrainianopenstrongmancup у Луцьку.

Чоловіки змагалися на підняття куль вагою від 120 до 180 кілограмів. Поляк Рафаїл Кобиляж впорався із завданням за 25 секунд, а українець Олександр Лашин, спортсмен із Маріуполя, за 17 секунд.

Переможця привітали гучними оплесками, а у відповідь почули, що «Маріуполь – це Україна».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Євг Показати IP 23 Серпня 2015 22:25
http://www.volynnews.com/news/sport/zmahannya_stronhmeniv_u_lutsku_fotoreportazh/
Лучанин Показати IP 23 Серпня 2015 23:06
От такі хлопці потрібні в АТО. Не п’ють, не курять, і гармати тягають.
Григорій до Лучанин Показати IP 24 Серпня 2015 09:13
В АТО в першу чергу потрібні професійні військові, представники спецслужб , яких до цього готували десятками років, за що вони отримували зарплату та масу пільг.. А гармати тягати ....косоголовий "лучанин" очевидно плутає атлетів і коней..
До Лучанина Показати IP 24 Серпня 2015 09:51
Ну ти і д*р*к
Віктор Показати IP 24 Серпня 2015 10:00
професійний військовий в 40 років уже на пенсіі і одержує велику пенсію а тракторист іде в 60 і одержує мінімальну зате тракторист має іти в ато
Сашко Показати IP 24 Серпня 2015 10:57
Сподобалась щирість і простота польського спортсмена - написав дітям автографи, фотографувався. В свою чергу, відомий Вірастюк навіть не зупинився перед юрбою дітей з телефонами. Відчуття не приємні, люди розчаровані...ось Вам і слава....
Валерій до Сашко Показати IP 24 Серпня 2015 11:35
я розумію ваше незадоволення але зрозумійте і його, сотні людей за день сфотографувались і він просто вже не мав сфоткатись , а ще ж є і його головні функції як судді...фотосесія після турніру була
Світлана Борисівна до Сашко Показати IP 25 Серпня 2015 13:42
Сашко,не розказуйте будь-ласка казок людям;)Вірастюк фотографувався з усіма хто його просив.І до заходу і під час його проведення і після.І до речі дуже приємна людина і без зіркової хвороби бо сама з ним спілкувалася.І переможець після заходу на прохання організаторів і лучан ще мабудь пів години з усіма бажаючими фотографувався.
TOR до Сашко Показати IP 25 Серпня 2015 13:58
Сашко,ой не правду кажеш!В Вірастюка нема зіркової хвороби(знаю його особисто вже багато років).Він приїхав на захід як головний суддя змагань, а не як фотомодель:)Усі хто хотів з ним сфотографувався.Василь сам перед заходом підійшов до людей з обмеженими можливостями(візочників) що були на святі,їх привітав з Днем города і з ними сфотографувався.
Яночка Показати IP 25 Серпня 2015 14:06
Гарний захід був.Знаєте,приємно що він відбувся у нашому місті.Завдяки Богатирським іграм у місті пройщло дуже багато спортивних заходів для молоді.Хочу подякувати усім, хто до ціх святкових заходів долучився(владі,спонсорам,громадським та спортивним організаціям) і зробили людям справжне свято молодості,краси та українського духу.Слава Україні!
рон до Яночка Показати IP 27 Серпня 2015 15:18
а я з Вами незгідний! бував на таких заходах як за кордоном так і в Україні...відчуття двояке--ідея зам захід Добре..і все!!..сиро скучно не було родзинки креативу...враження від організаторів,що робили-творили не самі..а просто надивились інтернету

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus