USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Перша українка-арбітр, яка судитиме матч «Волинь»-«Чорноморець». Хто вона?

31 Березня 2016 18:21
Комітет арбітрів призначив на гру луцької Волині та одеського Чорноморця арбітра Катерину Монзуль. Попри те, що Монзуль – практично найвідоміший у світі український арбітр, матч 20 туру у Луцьку буде для неї дебютним в УПЛ.

Прес-служба «Волині» пропонує читачам дізнатися більше інформації про арбітра ФІФА.

Свого часу Катерина Монзуль грала правим півзахисником чоловічого клубу із рідного села Бабаїв (Харківщина), який тоді виступав у чемпіонаті області, а зараз грає «на район». Частіше виступала за юнацьку команду – на район, область, «Шкіряний м’яч».

Родичі Катерини також не далекі від футболу люди. Дядько Володимир Воргуль працював лайнсменом в Прем’єр-лізі. Коли Монзуль опинилася перед вибором – грати далі чи судити, то обрала останнє.
Арбітром вирішила стати у 18 років. 24 вересня 2005 року Монзуль вперше відсудила міжнародний футбольний матч між командами Фінляндії і Польщі. Вже 11 червня 2009 року розглядалося питання про можливість довірити Катерині обслуговування ігор Першої ліги, однак виконком ФФУ в результаті відмовив їй у проханні, оскільки у неї не було повної професійної підготовки.

4 жовтня 2011 року, Катерина таки отримала ліцензію арбітра Першої ліги. 5 жовтня 2011 року вона відсудила свій перший матч Першої ліги між «Одесою» та «Кримтеплицею».

Катерина з 2005 року працює на міжнародних матчах, а в 2015 обслуговувала фінал чемпіонату світу серед жінок між США і Японією, а роком раніше - фінал Ліги чемпіонів УЄФА.

Українка Монзуль - найкращий арбітр 2015 року з версією IFFHS. Українка отримала таке звання від Міжнародної федерації футбольної історії і статистики. До цього 34-річна харків'янка входила в п'ятірку найкращих суддів останні три роки. В опитуванні IFFHS вона набрала в цілому 114 очок, на 79 пунктів більше, ніж у німкені Бібіани Штайнхаус, переможниці двох останніх опитувань.
За освітою Катерина Монзуль – архітектор-містобудівник. Закінчила Харківський університет міського господарства, де працює й нині на кафедрі фізвиховання.

Бігає кроси 5-6 разів на тиждень. Кілометраж залежить від того, що саме тренуєш. Якщо це швидкість, то біжу менше, якщо на витривалість, то темп бігу нижчий, але дистанція більша.

У школі Катерина вчила німецьку. А коли комітет арбітрів ФФУ рекомендував мене для судівства міжнародних матчів, довелося засісти за вивчення англійської. І викладача наймала, і в групах займалася.

Мрія 35-річної Катерини Монзуль – поїхати судити Олімпіаду, потрапити на чемпіонат Європи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
тиць-здиць Показати IP 31 Березня 2016 19:10
ну фсьо.... приплили
Біба Показати IP 31 Березня 2016 19:56
А як по іншому заставити Кварцяного не матюкатись ?
ФК Волинь Показати IP 31 Березня 2016 21:33
Хоч квіти їй не даріть, бо після матчу Кварцяний тим віником її битиме, як своїх

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus