USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Помер відомий боксер Мухаммед Алі

4 Червня 2016 09:30
Мухаммед Алі є абсолютним чемпіоном світу 1964-1966 і 1974-1978 років. Після завершення кар'єри у боксера була діагностована хвороба Паркінсона, - інформує dw.

Американський боксер Мухаммед Алі помер в суботу, 4 червня, в госпіталі міста Фінікс у віці 74 роки.

Про госпіталізацію боксера стало відомо 3 червня. Офіційний представник сім'ї спортсмена Боб Ганнелл тоді заявив, що Алі знадобиться недовготривала госпіталізація через проблеми з легенями. Пізніше ЗМІ повідомили, що стан боксера оцінюється як критичний і що лікарі відмовилися від транспортування Алі в лікарню, що в іншому районі, оскільки це могло бути "потенційно смертельним".

Алі виступав у важкій ваговій категорії, він є абсолютним чемпіоном світу 1964-1966 і 1974-1978 років. Його останній бій відбувся в 1981 році. Після завершення кар'єри у Алі була діагностована хвороба Паркінсона.

Український боксер Володимир Кличко висловив співчуття у зв'язку зі смертю легендарного боксера.

"Людина характеру, віри, гідності та професіоналізму. Ви будете продовжувати надихати нас, щоб зробити цей світ кращим", - написав Кличко у Facebook.
Велична особистість
З 15 серпня до 10 жовтня 2015 року галерея Camera Work у Берліні проводила виставку фотографій, на яких втілені найвиразніші образи боксера, який сам себе називав "найвеличнішим". Цей портрет зроблений 1966-го року в Чикаго одним з улюблених фотографів Алі - німцем Томасом Гепкером.

Муки Мухаммеда
Цей знімок, зроблений у 1967 році Карлом Фішером, став обкладинкою американського журналу Esquire. Він базується на уявленнях в італійському живопису епохи Ренесансу про муки Святого Себастьяна. Коли війна у В'єтнамі була в самому розпалі, Алі відмовився від військової служби. "Ніхто з В'єнтконгу не назвав мене "нігером", - заявив він, чим викликав ненависть багатьох білих американців.

Ліверпульську четвірку - одним ударом
У 1964 році шотландець Гаррі Бенсон сфотогравував Кассіуса Марцелуса Клея, як тоді ще звали Алі, під час зустрічі з гуртом Beatles у Майямі. Ще на початку його кар'єри було зрозуміло, що Алі - набагато більша зірка, ніж просто спортсмен. Він став улюбленцем поп-культури. На цьому знімку Алі удаваним ударом "збиває з ніг" ліверпульську четвірку.

Лютий молодий чемпіон
А це фрагмент чи не найвідомішого знімка Алі на ринзі. Під час свого другого бою з Сонні Лістоном у 1965 році в американському містечку Левістон 23-річний новоспечений чемпіон світу тільки що відправив у нокаут уже екс-чемпіона. Ніл Лейфер виявився тим везучим фотографом, який опинився в потрібному місці і в потрібний час - щоб упіймати весь шквал емоцій Алі під час бою.

Людина віри
Кассіус Клей змінив ім'я на Мухаммеда Алі після того, як у 1965 році прийняв іслам. У пізні 1960-ті Алі став одним з найвідоміших прихильників руху "Нація Ісламу", керованого тоді радикальним борцем за права чорношкірих Малькольмом Іксом, і часто виступав з публічними промовами про релігію. На цій світлині німецького фотомайстра Томаса Гепкера Алі молиться перед боєм у 1966 році.

Народжений артистом
Алі не втрачав можливості поспілкуватись з масами, і фанати супроводжували його навіть на тренуваннях. На цій фотографії Петера Ангело Сімона 1974 року боксер стрибає перед ними на скакалці. Того ж року Алі переміг доти непереможного олімпійського чемпіона Джорджа Формана - і знову здобув титул чемпіона світу. Цей бій, який Алі назвав "розбірка в джунглях", є чи не найвідомішим в історії боксу.

Важковаговик у стилі вишуканого денді
Сам себе Алі часто описував дещо феміністичним прикметником "милий" (pretty). І при цьому завжди наголошував, що на відміну від більшості боксерів, його обличчя практично не має слідів від боїв. Це кокетування і бажання подобатись часто було награним, хоча для самозакоханого Алі його вигляд і образ були дуже важливі. На цій світлині Томас Гепкер закарбував спортсмена в парикмахера в Чикаго.

Піт за кулісами
Особливо на початку кар'єри Алі показував, з якою дитячою легкістю він боксує. Насправді ж за цим ховалась важка праця - тривалі виснажливі тренування. Ця світлина Томаса Гепкера, зроблена у 1966 році у Чикаго, звертає увагу глядача на те, скільки часу проводив Алі у спортзалі для того, щоб одного разу дістатись на вершину світового боксу.

Майстер роботи з медіа
Виставка Muhammad Ali засвідчила, що Алі зарекомендував себе не лише як об'єкт фотоуваги, але й як цілком вдалий медіа-суб'єкт. Фотографи часто говорили про те, як просто було з ним працювати, оскільки Алі був дуже чутливим до медіа. Ця світлина Томаса Гепкера портретує не лише самого Алі, а й його професійне відчуття фотокамери.

Автор: Джефферсон Чейз, Наталя Мехед
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ьь Показати IP 4 Червня 2016 09:43
Вибачте за недоречний гумор, але гарно виглядає в стрічці ВН дві підряд новини Помер відомий боксер Мухаммед Алі Сьогодні 09:30 У Рожищенському районі оголосили дні жалоби Сьогодні 09:10
Адекват до ьь Показати IP 4 Червня 2016 12:42
Краще б вже втримався

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus